Detta inlägg innehåller adlinks.

 

Det kom ett mejl:

Jenny, kan inte du snälla hjälpa mig med vad jag ska ta med mig till min brorsdotter som snart tar studenten? Jag vill ge henne någonting som hon både har nytta av och tycker är fint och som kan passa i ett framtida eget boende.”

Så klart jag kan! Jag blir alltid nostalgisk så här års när jag ser alla glada studenter i sina mössor på stan och tänker tillbaka på min egen gymnasietid. Här har jag samlat några tips till studentgåvor i alla prisklasser – och som också passar till trevliga gåbortpresenter. För är det inte studenter som tar examen så är det bröllop eller födelsedagar som ska firas så här års. Here we go!

 

Tidlös klassisk design från Skultuna ger studentlyan ett ordentligt lyft. Här i form av mässingsvasen Boule och silverljusstaken Liljan.

 

Även om middagen består av nudlar så låt studenten dinera med stil. Bestickset Victoria från Dorre i 30 delar.

 

Klart tårtan ska serveras på ett snyggt glasfat! Kastehelmi från Iittala är min absoluta favoritserie.

 

Kay Bojesens söta apa har blivit en riktig designklassiker. En present för livet.

Klart grabben ska ha ett par fina manchettknappar! Här Efva Attlings Square Cufflinks i silver.

 

Brorsdottern blir säkert glad av det fina halsbandet Amaryllis från DAY Birger et Mikkelsen och örhängena Sabella från Dyrberg & Kern.

 

En snygg klocka har man hela livet. Förutom den uppenbara funktionen är den också ett smycke. Damklocka Divine Thomas Sabo.

 

Unisexklocka Code Thomas Sabo.

 

 

Att börja samla på glas till det framtida boendet står kanske inte högst på studentens prioriteringslista. Hjälp till på traven med stilrena Essence från Iittala. Rödvinsglas i 4-pack och Champagneglas i 4-pack.

 

Snygga vaser har man aldrig för många av. Alltid lika uppskattat att få som att ge bort. Som denna färgade glasvas från Arket och Anissa Kermiches fina keramikvas Love Handles.

 

 

Tro inte att studenten är trött på att öppna böckerna, i alla fall inte om de är så trevliga som dessa. Fotografikonen Peter Lindberghs ”A different vision on fashion photography” med fler än 400 av hans unika modefotografier, och min kollega Per Nilssons nya bok ”Stilfullt” där han reder ut allt kring umgängeskonst och klädfunderingar och ger handfasta råd och tips kring de vanligaste frågorna om manlig klädstil, hyfs och social kompetens.