Det här inlägget affiliatelänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är utvalda av mig.

I vår tar scarfen plats ordentligt i modebilden. Under visningsveckorna var det flera modehus som till och med visade upp hela plagg inspirerade av den klassiska sidenscarfen. Hurra säger jag, för om det är någon accessoar, förutom solglasögon, som har mitt gillande så är det just scarfen. Trevlig och chosefri men kan samtidigt framkalla Grace Kelly’s damiga glamour. Med vackra mönster från något anrikt designermärke kan den till och med bäras som ett konstverk.

Jag har hunnit samla på mig rätt många vid det här laget, de flesta 70 x 70 men även små rektangulära snusnäsdukar som jag bär runt halsen à la flickscout, och avlånga varianter som jag virar varv efter varv runt halsen på vintern.

Scarfen är helt enkelt en smart och flärdfull accessoar som alla blir fina i. Det finns massor av kreativa och kul sätt att styla den på och att bära en liten scarf till skjortan, i hästsvansen, runt handleden eller i jeanshällorna är ett enkelt sätt att ge sin outfit extra stilpoäng. Här är mina tre stylingfavoriter. Håll till godo!

Klassiskt runt halsen. Jag gillar när saker går snabbt och det här tar verkligen bara fem sekunder att få till. Drapera runt halsen och knyt. Megaenkelt. Allra finast är det med en sidenscarf i ett vackert mönster, som den här klassiska med hästmönster från Hermès eller denna otroligt vackert dekorerade. Även den här från Gucci är otroligt fin. Ett bra budgetalternativ i randigt har Holly & White här.

Som en slips. I stället för ett halsband eller till en kraglös skjorta eller blus. Antingen smalt knuten högt upp i halsen, eller som här lite lösare. Till en enfärgad blus eller topp är en mönstrad scarf som Etros vackra så snyggt. Gillar också Weekdays gröna och även Cubus har en fin budgetvariant här.

Dekorera väskan. De senaste scarftrenden är inte knuten runt halsen utan på väskan. Allra bäst blir denna charmiga detalj på en neutralt färgad handväska. Arket har en fin smårutig i neutrala toner som jag gillar. Även Carin Westers sockersöta eller den här giftgröna från Åhléns.