Detta inlägg innehåller reklamlänkar.

Att låta glädjen genomsyra livet.

I dag skulle pappa ha fyllt 76 år. Det går inte en dag utan att jag tänker på honom, och jag saknar varje stund som jag fick dela tillsammans med honom. Nu har jag bara minnesrummet att gå in i, och när jag går in där är det med en obeskrivlig tacksamhet och stolthet.

Trots sorgen över att han fysiskt inte finns hos oss längre så försöker jag låta glädjen genomsyra livet så mycket jag bara kan. Det är som pappa sade till mig när han låg på sjukhuset: ”En dag ska vi dö, alla andra dagar ska vi leva. Så gör det.”

Jag tror helhjärtat på tacksamhetens magi, och att locka till sig det man vill ha. Ni känner kanske till lagen om attraktion, alltså idén om att all energi framkallar liknande energi. Ett positivt tänkande och tilltro för med sig positiva upplevelser, medan negativa tankar och misstro genererar negativa upplevelser.

Så jag tänkte att jag skulle dela några tips med er. Oavsett vad din unika situation är, kan dessa enkla tankesätt och justeringar av vanor skapa en positiv effekt i alla delar av ditt liv.

Bli tacksam

Livet har förändrats under 2020, men för mig började förändringarna för flera år sedan. Trots det är det först nu jag börjar inse hur dramatiska de här förändringarna har varit. Jag har börjat hitta ett nytt, lite mer stillsamt livsmönster som jag trivs med. Att livet handlar mer om nuet och att jag är tacksam för det jag har, samtidigt som jag försöker att inte fokusera för mycket på morgondagen (min akilleshäl!). Det första steget i att förändra ditt liv är att ändra inställning. Negativitet tjänar ingenting till, det gör bara ont och gör livet svårare. I stället för att fokusera på dina problem och vad som går fel i livet, hitta ett sätt att vara tacksam för det du har nu. När du uppskattar vad du har för närvarande, kommer du att få mer. Att vara tacksam är inte samma sak som att känna sig nöjd och mätt och inte vilja utvecklas vidare.

Skyll inte på andra

Bli inte ett offer, eller slösa bort din tid på att skylla på andra för att du har otur. Vi är alla ansvariga för de resultat vi skapat i våra egna liv. Ibland är detta inte lätt att erkänna. Samtidigt är det ju också goda nyheter eftersom DU alltid kan förändra dina resultat. Sluta säga att du inte kan göra saker. Sluta tvivla på dig själv. Och sluta tänka att du inte är tillräckligt bra. Gör en helomvändning och ändra ditt tankesätt. Du är BRA NOG! Det mest kraftfulla bekräftelsen du kan ge till dig själv är att säga ”JAG ÄR”. Allt du vill – jobb, familj, eller vad det nu må vara – måste uttalas högt. Vill du till exempel byta karriär kan du säga ”Jag är så tacksam för mitt nya jobb!” även om du inte har fått det ännu. Påminn dig lagen om attraktion: Slut ögonen, upprepa ditt mantra och föreställ dig att du jobbar på det här nya jobbet. Tänk efter hur du mår, vad du har på dig, var någonstans du arbetar osv. Verkligen tro på det, och lämna inget utrymme för tvivel.

Möt dagen på rätt sätt

Börja morgonen med att reflektera över fem saker du är tacksam för, eller genom att skriva några positiva bekräftelser. Stå emot suget att plocka upp din telefon för att scrolla dina sociala mediekonton det första du gör. Det är sällan någon bra start! Försök i stället att lyssna inåt/meditera, eller lyssna på något peppande som med tid och upprepning kommer att träna dig i att sätta upp positiva mål för dagen. Meditation är inte min grej, däremot tänker jag mycket och läser inspirerande saker under min uppvärmning på träningscykeln på gymmet på morgonen. Det gör att jag kommer i bra stämning, och efter gympasset har jag också fått energi att ge mig i kast med dagen.

Outfitdetaljer: Ullkappa Whyred (liknande här) // Polotröja Massimo Dutti // Kostymbyxor i ull Arket // Loafers Rizzo (liknande här) // Handväska Iphoria (liknande här)

 

 

Foto: Sean Lewthwaite