Byxor Arket // Tröja Massimo Dutti // Skor Rizzo // Väska Palmgren // Scarf Ilse Jacobsen // Armbandsur Longines

 

Det här med färgkombinationer är spännande, särskilt ”förbjudna” sådana. Rosa och rött ihop är till exempel något av en vattendelare. Är det snyggt? Fult? Eller bara knasigt? Själv tycker jag att rosa och rött är en fin duett men det krävs rätt ton för att de ska funka ihop.

Eftersom jag tycker att jag är en fegis när det kommer till färg och mönster så har jag gett mig själv en klädutmaning. Varför? För att kicka igång inspirationen plus att det är nyttigt – och kul! – att utmana sig själv och sin garderob. Att använda det jag har men kombinera plaggen som hänger där på nya sätt.

Jag brukar hålla mig hålla mig inom samma färgfamilj, men genom att matcha olika färger med varandra, färger som till en början kanske inte känns självklara ihop blir din look både intressant och iögonfallande. Vem vill gå obemärkt förbi? Inte jag i alla fall.

Färgerna i sig behöver inte vara starka men för att lyckas bryta det invanda sättet att klä mig så blir utmaningen att jag den här våren ska ta ut svängarná och kombinera färger mitt emot varandra i färghjulet, till exempel gult och lila eller blått och orange. Miuccia Prada är en mästare i att kombinera ”förbjudna” färger med varandra, se bara HÄR och HÄR från Prada SS19-kollektionen, eller HÄR från Miu Miu.

Först ut blev den här outfiten där jag kombinerade ett par härligt rosa finbyxor från Arket med en grovstickad tröja i kanelfärg från Massimo Dutti. På fötterna ett par mörkbruna mockaskor från Rizzo och till det min nya väska från Palmgrens. På den knöt jag en scarf som plockade upp den rosa tonen i byxorna. Pappas armbandsur fick också vara med på en hörna, eller, handled i alla fall.

Och jag tycker faktiskt inte att det blev så himla tokigt, eller vad säger ni? De olika strukturerna med stickat, ull, siden, skinn och mocka bidrar också till att konstellationen blev mer intressant.

Framöver är jag sugen på att matcha vinrött med ljusblått eller lila och korall (som för övrigt är vårens trendfärg enligt Pantone).