God morgon och glad tisdag!

Den här jackan går på repeat just nu. Den är verkligen så skön, från Massimo Dutti och gjord i en underbar nappa som är så mjuk och följsam att det är svårt att tro att det är skinn. Det bästa är att den passar till precis allt, från jeans till skräddade kostymbyxor och kjol, eller som här stylad med en sommarklänning från Rodebjer för en jobblook à la storstadscowgirl.

Bootsen dansade fram ur garderoben vid en inventering nyligen. Blev så glad när jag hittade dem – inhandlade i slutet av 80-talet på dåtidens hetaste skobutik Don & Donna. Jag visste att jag hade sparat dem någonstans men min garderob är verkligen ingen walk-in closet där allt är väl displayat. Minns inte vad de kostade men så här trettio år senare kan jag konstatera att de är ett kap.

Skinnjackan är en av mina vardagshjältar. Jag har genom åren samlat på mig ett antal, jag har några svarta varianter, en röd, en brun samt en rostigt beige. Till nästa säsong kommer skinn och läder i alla former, från den klassiska bikerjackan till byxor och till och med klänningar, så det är något man definitivt ska satsa på till hösten. Plus att där finns många bra veganska alternativ. För att verkligen naila trenden så håll koll på skinnplagg i färg som tar över stafettpinnen från fuskpälsen som nu passerat bäst före-datum.

Foto: Emma Grann / Studio Femme