Med vår i luften blir jag så sugen på att bära färg. Bli ett utropstecken på stan!

När jag går och shoppar dras jag vanligtvis mot neutraler och kommer ofta hem med plagg i svart, vitt, beige och blått. Det låter väl vettigt, eller hur? De färgerna bärs oftast och är lätta att kombinera med majoriteten av plaggen i garderoben.

Men när våren försiktigt sveper in över stan och väderleksprognosen gör det möjligt att visa en ankel här eller ett nyckelben där så får jag sådan lust att fräscha upp min look med stråk av starka klara färger. Så på senare tid har det börjat smyga sig in mer färg i min garderob, inte bara genom accessoarer utan också kläder. Jag har ju dessutom gett mig själv en utmaning den här våren, nämligen att vara modigare i mina färgkombinationer och färgval. Särskilt när det kommer till intensiva färger närmast ansiktet.

När jag tittar på visningarna från modeveckorna brukar jag alltid spana lite extra efter fina färgkombinationer. Prada är otroligt vass på det, hon lyckas alltid sätta samman färger på ett helt fenomenalt sätt så att det blir sjukt snyggt och bärbart. Kolla bara hennes visning för SS19.

Vitt + beige är en kombo som känns så het i vår. Jag gillar också ljusblå + bordeaux ihop, känns fräscht och piggt. En alldeles underbar färgkombination är kanariegult + ceriserosa. Den är jag definitivt för feg för men det beror nog mest på att jag inte är jätteförtjust i gult. Men den känns ju härlig, eller hur?

Häromdagen drog jag i alla fall på mig en look som innehöll något extra. Skinnpaj, kostymbyxor, glitter t-shirt, sneakers och sist men inte minst, rött och rosa. Jag har alltid varit svag för rött och rosa ihop men det krävs att det är rätt nyanser av rött och rosa för att bli snygga ihop, tycker jag. Vill man inte gå loss helt så funkar det alltid att bryta av looken med jeans, min stapelvara i garderoben, eller nöja sig med någon av färgerna på accessoarer som en scarf eller en väska.

Byxor Arket (klick) // T-shirt Uterqüe // Skinnjacka Massimo Dutti (tidigare säsong) // Sneakers Adidas Stan Smith (klick) // Skärp garderobsfynd

 

Foto: Emma Grann / Studio Femme