Jag har blivit med ny skinnjacka! En som är underbart mjuk och har den perfekt röda nyansen.

Den är från Massimo Dutti, ett av mina absoluta favoritmärken och finns här. Dök på den i deras butik i Palma i förra veckan. Tycker redan så mycket om den.

Och så passar så bra ihop med den söta miniväskan som också fick följa med hem från Palma. Köpt på Rialto, av märket Iphoria. Så fin, tycker i alla fall jag!

Nu när vi ändå är inne på skinnjackor. Det är intressant det här med personlig stil och hur den utvecklas och förändras vartefter man blir äldre. Vilka typer av plagg som följer en genom livet och vilka som bara är supernovor, hastigt uppblossande för att sedan dö ut lika snabbt. Tänker till exempel på alla utanpåskjortor jag envisades med att bära i slutet av åttiotalet, och alla de där tajta tubklänningarna som var min grej under tidigt nittiotal. Long gone era.

Men en trotjänare i min garderob som alltid funnits med är skinnjackan. Trivs så bra i skinnjackor, känner mig alltid snygg. Ett riktigt go-to-plagg. Jag har fyra stycken i garderoben i dag, rödingen inräknad. De tre andra (en svart, en chokladbrun och en beige) har många år på nacken och blir bara snyggare för varje år som går.

Vilka är era favoritplagg?