När A-listkändisarna vill fly paparazzin i Los Angeles för några dagar drar de till Palm Springs, ett ställe som jag väääldigt gärna skulle vilja besöka. Hela ökenstaden verkar så jäkla skön, classy men ändå avslappnad och klimatet är dessutom perfekt. En glamourös lekplats för vuxna. What’s not to like?

Förutom att leva poolliv, läppja drinkar i någon art deco-inspirerad cocktailbar och se på snygg arkitektur tänkte jag mig golf, vilket för många är den stora lockelsen med Palm Springs. I området finns det drygt 130 golfbanor, däribland Desert Willow med sina två otroligt fina banor Firecliff och Mountain View.

Desert Willow ligger strax utanför Palm Springs, i dalgången Coachella där den stora musikfestivalen äger rum varje år. Kan jag också tänka mig att uppleva!

Det vilar en säregen skönhet över Desert Willow tycker jag. Det är som om någon tagit ett snapshot av Palm Springs under gulderan då det begav sig, strösslat med modern lyx och packat in allt i mäktig natur. De närmast overkligt gröna golfbanorna ligger liksom insprängda i den karga öknen mot ett hisnande bergslandskap. Här en pic från hål 4 på Firecliff.

Inte så dumt klubbhus, eller hur?

Foto: Chris Miller, Scott Avra