Så här när höstvädret börjar göra sig påmint blir längtan till varmare breddgrader allt större. Varför inte en liten weekendtripp? Jag är lite nyfiken på Madeira där jag aldrig har varit. Min kompis Peter (Cordén) som är fotograf har besökt Madeira flera gånger och talar sig alltid varm om ön. Det är förresten han som har tagit de här fina bilderna (och även bilderna till våra två Golfilicious-böcker). Men just nu får jag nöja mig med att resa i tanken och i bilder och det gör man ju gärna när motiven är så här vackra.

Högt över huvudorten Funchal ligger den superfina golfanläggningen Palheiro Golf. Rätt makalös vy över bukten, eller vad säger ni?

Madeira är en väldigt kuperad ö och banan ligger 500 meter upp, där hav och frodiga berg är det enda man ser så långt ögat kan nå. Fast man ska nog ha koll på slagen för slår man snett så försvinner väl bollen ner i någon djup ravin och hamnar till slut i havet.

Peter brukar beskriva ett besök på Madeira som en lisa för själen. Bara av bilderna att döma är jag benägen att hålla med honom!

På resortområdet ligger också lyxiga Hotel Casa Velha do Palheiro. Jag kan nog tänka mig en sämre fristad än den här. Ser mig redan vilande under ett parasoll vid poolen med en bok i den ena handen och ett glas bubbel i den andra.

Reser man ett helt kompisgäng eller med familjen så kan man annars hyra en egen lyxvilla eller en större lägenhet och tja, får jag den här utsikten så tackar jag förstås inte nej!