Hål 7, kl. 08:19, den 2 oktober, 2016.

”Den krispiga morgonluften varslar om höstens intåg. Ändå är vibbarna på topp och mitt leende brett, som alltid när jag får chansen att återse Kallfors med sin familjära stämning. Efter att ha vaknat upp en putt från banan hoppar jag in i golfbilen som står och väntar på mig och ger mig ut på jakt efter dagens första ljus.”

Det händer lite då och nu att naturen och människan samarbetar på allra bästa sätt. Se på Kallfors. Förutsättningarna fanns där och när en mänsklig hand med varsamhet gjorde sin tolkning blev resultatet en väldigt fin golfbana. Det var just därför som jag och min bokpartner Peter, som tagit bilderna, valde ut att ha med den  i vår senaste bok Go Golfilicious. Sedan är också historien om hur Kallfors kom till lite spännande fast det får ni läsa om i boken.

Kallfors ligger strax utanför Järna och där en gång skog, åkrar, ängsmark och naturbeteshagar täckte det sörmländska landskapet breder i dag granna fairways kantade av barr- och lövträd ut sig. Visst ser det sagolikt ut? Särskilt så här års när hösten börjar klä träden i färg och himlen är så klar, så klar.

Jag har ett stort behov av att vistas i naturen. Det är min ventil, en plats där jag kan tömma huvudet och samla kraft för att orka med vardagen. Där har Kallfors något unikt att erbjuda för landskapet är verkligen fint, och oavsett om man spelar banan eller bara vistas i terrängen så är det lätt att trivas här. Det känns fint att tänka på att människor har bott och levt häromkring i mer än 6 000 år. Människor som alla tagit del av vad naturen bjuder och lämnat försynta fotspår till kommande generationer.

 

Foto: Peter Cordén, Golf is Art