Visst är det något speciellt med den här årstiden, när luften blir hög och klar och färgerna börjar klä trädens löv. Jag tror det måste bo en liten anglofil i mig för så här på höstkanten blommar det nästan alltid upp en romantisk bild av hur jag enkelt chic strosar runt i tweed, ullbyxor och stövlar på den engelska landsbygden (tänk Alexa Chung) och med rosiga kinder sedan sjunker ner framför brasan för en kopp te i en väl insutten Chesterfieldfåtölj. Jag är så sugen på stt åka till England just nu.

Så, ladies and gents, uppfylld av min tillfälliga anglofili ger jag er Stoke Park Country Club, Spa & Hotel.

Stoke Park ligger inbäddat i ett 300 hektar stort parklandskap i grevskapet Buckinghamshire knappt fyra mil väster om centrala London. Jag har åkt igenom det här området med tåg vet jag, det var för en herrans massa år sedan när vi gick ut gymnasiet och Sanna och jag drog till London med omnejd för att bli världsvana. Men Stoke Park kom vi aldrig till. Hade sannolikt att göra med våra plånböckers storlek för det är en femstjärnig resort.

Colt, Alison och Lane Jackson heter de tre niohålsslingorna och tillsammans bjuder de på många superfina hål i klassisk brittisk tradition. En av det tidiga 1900-talets stora banarkitekter, Harry Colt, ritade banan och jag tycker den ser bedårande ut. Det här är det sjunde hålet, en par 3.

Minns ni Bond-filmen Goldfinger, när Bond spelade golf mot superskurken Goldfinger och den lille butlern Oddjob gjorde sitt bästa för att lägga upp matchen till Goldfingers favör? Scenen där golfrundan avslutas är filmad på green framför Stoke Parks ikoniska klubbhus; i filmen hette golfklubben Royal St Mark’s’ golf club. Fast det är inte enda gången huset förekommer på bioduken, den har även varit location för bland annat Bridget Jones dagbok, Pride & Prejudice och Wimbledeon.

Hål 21, alltså det tredje på Lane Jackson, är en väldigt fin par 3. Jag tror faktiskt inte man behöver spela golf för att tycka att banan är fin.  Jag skulle lätt kunna spendera en vecka här utan att spela golf överhuvudtaget och bara njuta av omgivningarna.

Kan ha att göra med att hotellet är five star, haha! Jag har alltid sagt det, att när man reser då ska man unna sig att bo riktigt bra. Hur man tar sig dit, om man sitter med knäna under hakan på en trång flight i några timmar, spelar mindre roll så länge man bor bra för boendet gör hela skillnaden.

Vill man inte spela golf har Stoke Park också 13 tennisbanor och ett stort gym och spa. Eller så kan man ägna tiden till att försöka återskapa scenerna från Bridget Jones dagbok, när Bridget och Daniel åker hit på en mini-break och råkar stöta ihop med Mark och Natascha och bland annat är ute och ror på sjön. När åker vi?

 

Foto: David Cannon