Låt oss resa tillbaka i tiden till sommaren 2012. Det är försommar och Kronholmen är i särklass med sitt läge, ljus och karaktär. De vindpinade martallarna kröker sina nackar efter vinden. Horisonten är obruten och det är en drömlik tillvaro att befinna sig i. Karma, zen, you name it, men detta är magiskt och svårslaget. Ingenting annat existerar än nuet.

Miljöombyten fyller mig med inspiration och lycka. Att ena veckan få uppleva pulsen i en världsstad som Paris eller London, till att en vecka senare känna den svenska sommarsolen kyssa min hud där jag sitter på en klippa vid havet får mig att känna mig mer levande än någonsin. Man behöver inte resa långt. Ibland finns lyckolandet precis runt hörnet: Gotland!

Att försöka sammanfatta Gotland med några få ord är svårt. Kontrasterna är stora och intrycken många. Den stundtals karga naturen med sina klippiga raukar, vita sandstränder, klapperstensfält och slingrande småvägar där en ny upplevelse tycks vänta bakom varje vägkrök, väcker känslor till liv. Fantasin får fritt spelrum när inget annat än solen, vinden och havet är ens sällskap. Det är säreget, storslaget och väldigt vackert. Var börjar man egentligen sin upptäcktsfärd? Varför inte på Visby Golfklubb!

Mer känd som Kronholmen är det här en av landets bästa banor och om ni frågar mig värd en resa enkom för att få uppleva den gotländska naturen. Solen, vinden, och havet. Vindpinade tallar och stora bunkrar. Det är vackert, ständigt skiftande i karaktär – och utmanande.

Efteråt finns det så mycket att uppleva på denna solskensö; gamla guldkorn och heta hotspots. Gotland är verkligen unikt och har man väl fått smak på denna fantastiska ö så återvänder man gärna. Det känns som om det är dags nu.

 

Foto: Peter Cordén, Golf is Art