För fyra år sedan vid den här tiden satt jag på planet till ett av mina favoritställen i hela världen: Singapore. Jag pratade med en kollega häromdagen som är där just nu och det fick mig att gräva fram lite bilder ur arkivet. Jag ler när jag tänker tillbaka på den resan. Storstad, strand, golf, arkitektur, tropisk regnskog, spännande möten och fantastisk mat.

Singapore är en smältdegel av kulturer, livsstilar och religioner som strålar samman. Det är västerländskt men ändå exotiskt. Högteknologi möter uråldriga traditioner. Brittisk kolonialhistoria blandas med kulturer från Kina, Malaysia och Indien.

Det som är så häftigt är att staden är i ständig förändring. Kom tillbaka några månader senare så har nya arkitektoniska byggnader och skyskrapor börjat sträcka sig mot himlen – på en yta lika stor som Södertälje kommun lever närmare sex miljoner människor och när landmassan inte räcker till blir det att bygga på höjden.

Trots begränsade ytor har den lilla nationen över 20 golfbanor. Mitt val? Sentosa Golf Club med fantastiska Serapong course. Utsikten från banan ute på Sentosa Island in mot city är en fröjd för ögat – vilket var tur för jag spelade inte särskilt bra minns jag, haha. Serapong är inte direkt lätt! Deras andra bana Tanjong hann jag tyvärr inte spela när jag var där men den ska vara riktigt fin den med så det får bli nästa gång. Och jag hoppas att bilderna kan inspirera er att vidga vyerna en vinterdag som denna.