Längtar till våren nu, verkligen längtar. Min kollega Daniel åkte till Los Angeles i förra veckan där det är toppenväder året om och då blev jag så sugen på att åka dit. Känns som att L.A. är the place to be just nu. Jag har inte varit där sedan 1988 – hallå, vi snackar 30 år sedan! – och jag har ett sånt sug efter sol och värme, efter den avslappnade livsstilen, lyxen i kollision med det avskavt ruffa, det karaktäristiska disiga ljuset och, hovrande över allt, den ikoniska Hollywoodskylten. Det skulle vara himla najs att göra som härliga Emilia som hyrde ett hus och spenderade en hel månad där med sin familj över jul och nyår.

Ett ställe jag vill besöka är The Ranch at Laguna Beach som ligger i södra Los Angeles, inbäddad mellan Stilla havet och de mäktiga bergen. På ranchen, som byggdes redan 1871, odlades ursprungligen vattenmeloner. I dag är det en lyxig boutique-ranch style-resort med pool, spa, 9-hålsbana och en massa annat trevligt. Ser hur mysigt ut som helst.

Det finns både hotellrum och sviter och så det här charmiga trähuset –  The Treehouse – på hela 490 kvm som man får med egen terrass och allt. Ehh, ja tack!

Schysst med en egen golfbana utanför dörren också. Visserligen bara en niohålsbana med den ser riktigt fin ut, inte alls så där amerikanskt svulstig utan mer i harmoni med naturen. Jag har ändå börjat tycka att en runda på nio hål är precis lagom så Ben Browns course som banan heter kommer att bli toppen att spela.

Man vill ju också hinna med en massa annat också i Los Angeles med omnejd. Shoppa, fota palmträd, hänga på Soho House, rollerskata i Venice, spana in Hollywoods kändiselit på Chateau Marmonts innergård, testa nya träningsformer, yoga och hika. Just det vill jag väldigt gärna göra, hika i bergen. Jag älskar att vandra och av det jag minns från när vi var i L.A. sist så är det väldigt vackert i bergen.

Bada måste man förstås. Och surfa. Jag har tidigare bara surfat i Biarritz, tror det var ungefär fem år sedan, så det skulle vara superkul att surfa i Stilla havet. Bästa vågorna lär man kunna fånga i vattnet utanför den lilla beachcommunityn Encinitas söder om Laguna Beach. Fast jag måste nog starta med små svall för jag är sååå ringrostig.

Hoppas ni blivit inspirerade!