Glad torsdag på er!

Vad härligt det var att få kliva upp till solsken i morse. Annars har det varit erbarmligt grått i Stockholm den senaste tiden. Det borde vara förbjudet tycker jag, detta ohemult gråa väder som legat över oss som en gammal filt från Försvarets överskottslager. Det känns lite segt eftersom vi ju ändå får en försmak av våren mellan varven, men det är väl så här det är vid den här tiden på året. Grått och kallt och slaskigt. Jag är så trött på att bylsa på mig! Man får verkligen passa på att suga i sig när solen ändå kikar fram och då är det ju sååå skönt.

Vad sägs om att vi drömmer oss tillbaka till Mauritius i stället och min resa dit i december? Jag har nog aldrig varit på en underbarare plats och det berodde inte bara på det fantastiska vädret, paradisstränderna och det kristallklara vattnet. Allt med Mauritius talade till mitt hjärta.

Förutom lata dagar under ett parasoll är naturupplevelser det stora dragplåstret och gillar man att spela golf kan man skatta sig lycklig. Nu hann jag inte resa runt på ön och spela några banor eftersom jag var där för att bevaka MCB Championship på Belle Mare Plage, men Le Paradis Golf Club som ligger på Mauritius allra sydvästligaste utpost lär vara en riktig höjdare.

Eller vad sägs om det här hålet?!

Banan hör till lyxresorten Paradis Beachcomber och med tanke på vyerna kan man konstatera att de valt helt rätt namn. Färgerna blått, vitt och grönt dominerar och hade Monet eller någon annan av 1800-talets stora impressionister besökt Mauritius då det begav sig lovar jag att dessa färger varit de mest åtgångna i hela målarlådan.

Le Paradis ligger på en privat halvö med sockertoppsberget Le Morne på ena sidan och Indiska oceanens turkosblå vatten på den andra. Jag tycker det ser helt magiskt ut – det måste väl till och med ni som inte spelar golf hålla med om. Naturen brukar ha den effekten på oss människor.

Det är ju vetenskapligt bevisat att naturen påverkar vår hälsa och vårt välbefinnandet positivt på många sätt. Jag vet i alla fall att jag mår som bäst om jag får en daglig dos naturkrut i mig och det oavsett om jag befinner mig i en vildvuxen skog, på en klippa invid havet, eller som här på en golfbana i ett tropiskt paradis med majestätiska berg i bakgrunden.

Och efteråt är det inte så dumt att ta plats i en hängmatta under palmträden. Höra det fridfulla suset, låta dagens intryck sjunka in och landa i en inre tillfredsställelse. Oui, merci bien!