God morgon från Palma!

I morse vaknade jag upp i en underbar liten svit på boutiquehotellet Sant Jaume efter att ha anlänt igår kväll. Att mötas av vårvindar och temperaturer över 15 grader plus istället för under 15 grader minus – hur skönt? Morgonpigg som jag är har jag redan tagit en lång och skön powerwalk längs strandpromenaden bort mot Portixol, och strax ska jag gå ner och äta lite frulle.

Veckans torsdagsinspo måste ju rimligtvis komma härifrån, fast eftersom jag inte hunnit fota så mycket så jag tänkte att ni skulle få bekanta er med Golf Son Vida.

Det är något med golfbanor som jag tycker är väldigt vackert. Det beror inte bara på att jag gillar sporten och själv spelar en del. Golfbanor i sig är ofta vackra med sin estetik och många gånger fina natur, särskilt när banorna som i Son Vidas fall smälter in i naturen. Håll med om att utsikten från Son Vidas hål 6 mot Palma och havet inte går av för hackor! Miljön och hela känslan kring en golfbana tycker jag är så underbar att vistas i, som att vara i en liten oas fylld av glädje och gemenskap.

Son Vida är Mallorcas äldsta bana och ligger i ett exklusivt område i utkanten av Palma. Den kuperade terrängen erbjuder många fina vyer över omgivningarna och jag kan nog redan nu säga att jag kommer att tycka om den.

Med sina trädkantade fairways och små snabba greener omgivna av bunkrar ställer Son Vida krav på precisionen, men för den sakens skull måste man inte vara något proffs – tack för det! – för att njuta av banan, den passar alla kategorier av spelare.

Banan som öppnade 1964 har varit värd för Europatouren två gånger, 1990 och 1994 där vinnarna var Severiano Ballesteros och Barry Lane. Tänk om man hade fått chansen att spela banan tillsammans med Seve, denna golfens gigant! Här syns det 17:e hålet, en par 4. Mäktigt med bergen i bakgrunden, eller hur?

Nej, nu väntar frukost och sedan ska jag snöra på mig skorna och ge mig ut i solen. Följ med mig under dagen på min instagram vetja @sweetspotstories.