Torsdag morgon.

Jag har redan hunnit ätit frukost och träna och nu är det dags att sätta mig och skriva på en intervju jag gjorde i går. Jag måste erkänna att arbetslusten inte riktigt har infunnit sig efter förra veckans sol- och vårdusch i Palma. Jag ville verkligen inte åka hem. Jag trivs så i Palmas atmosfär, med människorna och i det klimatet, tror ärligt att jag måste ha blivit född i fel land för jag är inte gjord för svensk vinter. Så, varför inte stanna kvar i Palma även i dag om än bara i tanken? Låt oss göra ett besök på Son Muntaner.

Även om jag gärna höjer blicken för att upptäcka nya destinationer tycker jag det finns något oerhört trevligt i att resa tillbaka till favoritställen och upptäcka nya saker. Det kan man verkligen göra på Mallorca. Att det är en omväxlande ö märks inte minst på golfbanorna, för trots att Mallorca inte är särskilt mycket större än Gotland finns här över 20 stycken banor av skiftande karaktär.  Ja, jo för er som kanske inte spelar golf blir detta lite mumbo jumbo men kanske blir ni omvända när ni ser de här fina bilderna på Son Muntaner.

Anläggningen ligger vackert belägen mellan Son Vidas kullar strax väster om Palma. Miljön är helt underbar och man spelar omgiven av höga tallar (favoritträd!) och typisk medelhavsvegetation. Stora breda fairways och mjukt ondulerade greener gör den till en trevlig och lagom svår bana, men emellanåt dyker bunkrar och några fåtal vattenhinder upp som får en att skärpa till sig, utifall man skulle ha förlorat sig i tankar tack vare den undersköna miljön.

Efteråt kan man ta en after golf på klubbhusets terrass och käka fräscha sallader, seafood och annat gott – och förstås beundra utsikten ner mot Palma. Inte så dumt, eller hur?

Vill man stanna kvar så ligger 5-stjärniga Arabella Golf & Spa resort alldeles i närheten. Tyvärr hade jag inte tid att besöka Son Muntaner i förra veckan eftersom jag bara var där ett par dagar, så jag ser fram emot att få spela den om jag kan stanna lite längre nästa gång jag åker till Mallis.

Förhoppningsvis dröjer det inte länge.