I dag börjar den kanske mest omtalade, nervkittlande, ikoniska, golftävlingen av dem alla: The Masters. På den lika omtalade, nervittlande, ikoniska – och fruktade – golfbanan av dem alla: Augusta National. Det ska bli spännande att följa tävlingen, som alltid, och se vem som klarar av att hålla huvudet kallast. Blir det Stenson? Mickelson? Eller ska Tiger visa sin forna glans?

När alla blickar nu vänds mot tävlingen i Georgia tänkte jag dock se åt ett helt annat håll denna torsdag. Nämligen till Marocko och Marrakech Palmeraie.

Resorten ligger strax utanför Marrakech som jag är så nyfiken på att besöka. Alla som har varit där berättar ju hur fantastiskt det är med alla myllrande marknader, exotiska kultur och mytomspunna ökenvärld. Och all den marockansk inredning är ju bara så vacker! Min nyfunne vän Per som bor halvårsvis i Marrakech har visat så fina bilder från deras riad och alla restauranger och barer och ställen de besöker så jag kommer nog att gå bananas och vilja köpa med mig ett ton kakel och möbler och mattor hem. Detta i kombination med skön avkoppling och golf som motvikt mot citypulsen gör att jag tror att jag verkligen skulle gilla Marrakech. Särskilt med tanke på hur fin golfbanan på Palmeraie ser ut.

Resorten har 27 hål i design av Robert Trent Jones och banan räknas som en av de vackraste i Marrakech. Så läckert med Atlasbergen i bakgrunden.

Och att spela med palmträd omkring sig brukar aldrig vara fel. Alltså, jag är i så desperat behov av t-shirtväder nu. Sol och värme, hit me! Förutom golfen så finns det en rad andra aktiviteter man kan ägna sig åt på Marrakech Palmeraie, plus ett stort spa, pooler, två hotell och flera restauranger och barer. Man lär kunna stanna många dagar och ändå bara vilja ha mer.

Själv skulle jag nog kombinera med att bo några nätter på Palais Aziza & Spa som Per rekommenderat och som ligger närmare citykärnan och medinan. Det ser så läckert ut.  Och jag vill definitivt besöka Yves Saint Laurents omtalade trädgård, Jardin Majorelle, när jag reser dit. (Notera att jag skriver när och inte om.)

Glad torsdag på er!