Guten morgen från Hamburg!

Åh, vad det är härligt att vara tillbaka i denna underbara stad. Jag gillar verkligen Hamburg mer för varje gång jag är här (läs ett tidigare reportage här). Jag vaknade tidigt och har redan tagit en lång powerwalk runt Alstersjöarna nu på morgonen. The Fontenay som jag bor på är sprillans nyöppnat och helt ljuvligt. Ska strax jag gå ner och äta frukost innan jag gör mig i ordning för att ge mig ut på stan. I dag står inte så mycket på programmet mer än att ha möte med Claudia, upptäcka nya pärlor och besöka några gamla favoriter.

En av dem är Gut Kaden, en väldigt fin golfanläggning med 27 hål som ligger cirka tre mil norr om Hamburg. Nu är jag här så kort tid och har jättemycket annat jag vill hinna med att göra så jag kommer inte att spela något, men jag kan verkligen rekommendera Gut Kaden om ni ska hit och vill passa på att spela lite golf.

Gut Kaden har vid flera tillfällen stått värd för tävlingar på Europatouren. 2012 vann Henrik Stenson här men bland svenskarna har även Robert Karlsson och Niklas Fasth bäst visat hur man tar sig an den utmanande banan. Som ni kanske förstår av bilderna så finns det mycket vatten, som kommer i spel på i stort sett vartenda hål de första nio (slinga C).

Baknian fortsätter på vattentemat men här fylls svårigheterna på med en hel del träd och stora men inte helt lätträffade greener.

Gut Kaden bjuder kort sagt på en härlig golfupplevelse med flera läckra hål – klubbhuset ligger för övrigt i en vacker gammal herrgård. Fint, va?!