I dag är det torsdag och då vet ni som har följt bloggen ett tag att det är dags för ögongodis.

Jag sitter och funderar vart min semesterresa ska gå och när jag ska vara ledig. Som frilans kan man ju styra mycket själv när man jobbar och inte, och eftersom jag heller inte har barn eller någon man jag måste anpassa mig till är jag fri som fågeln att bestämma.

Blir det Frankrike? Södra eller norra? Kanske en tur till Italien? Sköna L.A.? Mallorca och Palma igen? Frågorna är många och reslusten stor. Just nu är jag faktiskt riktigt sugen på att åka till London där jag inte varit på över tio år. Skulle vara så mysigt att få uppleva London i sommarskrud och strosa runt i den härliga atmosfär. Shoppa, dricka shandy och afternoon tea, se någon musikal eller utställning på V&A Museum och bara vara. London är ju alltid London. Vill man varva shoppingvarven och pubbesöken med golf så är London dessutom en riktig golfhuvudstad.

Några mil sydost om city ligger London Golf Club med sina två banor The Heritage och The International som designats av Jack Nicklaus. Klubben lär vara värd en resa i sig vilket gjort mig väldigt nyfiken. Särskilt på The International, en inland linksbana som ser väldigt fin ut och där flera internationella tävlingar spelats. Senare i sommar återvänder bland annat Europatouren till London Golf Club för Staysure PGA Seniors Championship. Skulle vara kul att vara på plats då.

Banan beskrivs som ett rejält test för alla golfare och en av anledningarna lär vara de många sjöarna som får hjärtat att rusa. Det vet man ju själv vad man kan börja darra på manschetten så fort det ligger en stor pöl mellan bollen och green! Kolla bara på det tolfte hålet (ovan), en lång par-3 från en upphöjd tee. Jag tycker det är så snyggt uppbyggt med sliperskanter mot green men det ser definitivt inte lätt ut!

Vem vill inte spela på schackrutigt mönsterklippt gräsmatta? London Golf Club ligger i grevskapet Kent som är känt för sin vackra natur och brukar ofta kallas för Englands trädgård.

Klubbhuset ser inte så dumt ut det heller, eller hur? Tydligen har klubben långt gångna planer på att bygga ett lyxhotell med spa strax intill plus ytterligare en 9-hålsbana. Det minskar inte direkt min nyfikenhet.

Hoppas att ni blev det ni med!