God morgon, hello, bonjour, buon giorno eller vilket språk som nu pratas där ni befinner er. Jag sitter på kontoret och jobbar. Håglöst ska erkännas, för jag har grymt svårt att engagera mig. Skulle helst av allt vilja befinna mig i en pool eller under faster Anns körsbärsträd på Gryts Gård utanför Flen i stället. Vill bara ut, UT! Ska i alla fall ta en kort dag i dag, sånt får man bestämma när man är sin egen chef.

Gryt är en släktgård där jag spenderat en hel del somrar när jag var yngre. Mamma var där häromveckan och hälsade på några dagar och min lillebror och hans famiglia ska dit snart, får se om jag kanske hakar på.

Det var min farmorsmor Margits föräldrar som köpte Gryt någon gång i slutet av 30-talet. Margit träffade Nils, de gifte sig och  fick två döttrar, Hervor och så min farmor Barbro som växte upp där i en stor herrgårdsbyggnad. När mina föräldrar hade träffats och var nyförälskade och pappa tog med mamma dit hade Nils hunnit gå i pension. Och små småningom föddes ju vi.

Jag minns de där somrarna, de ändlösa dagarna när jag och mina bröder och våra kusiner lattjade, badade, hoppade från höskullen, plockade körsbär och fläderblommor och busade med grisarna som fanns på gården. På morgnarna tyckte jag om att åka ut på sjön med den lilla motorbåten tillsammans med kusin Niklas för att fiska. Nils hade taxar också fast de var inte direkt av den kärvänliga sorten. Minns särskilt en som hette Viggo.

På den tiden spelade jag inte golf, det började jag med långt senare, men hade jag gjort det så hade vi åkt hit till Gripsholms Golfklubb som inte ligger så långt därifrån. En fin liten parkbana.

Pic source