München med sina vackra jugendhus, paradgator och charmiga små torg är inte bara en härligt att flanera runt i. Det är också en stor sportstad och här finns en massa sporter att testa om man har som mål att gå utanför sin egen trygghetszon. En av de större sevärdheterna är Olympiapark med alla sina olika sportarenor strax utanför city. Det var för övrigt här som det en gång sade ”klick” för vårt svenska kungapar; de möttes ju på Münchens stadion under de olympiska sommarspelen 1972.

I alla fall.

När det kommer till sporten som involverar en liten vit boll hittar man ett femtiotal golfanläggningar inom en timmes bilresa från stadskärnan. Nu har jag inte spelat jättemycket golf i München eller i Tyskland över huvud taget, men jag kan väl säga som så att precis som tyskar i allmänhet anses vara precisa individualister med fokus på kvalitet, är också golfbanorna särpräglade, välskötta och oftast i mycket fint skick.

Den tveklöst bästa är Golfclub München-Eichenried i närheten av flygplatsen, norr om stan. Här finns 27 hål och klubben har varit värd för BMW International Open ett flertal gånger vilket säger en hel del.

Atmosfären är jättehärlig, men banan är svår. Tänk stora sjöar, seg ruff, långa hål, ja, ni fattar. Så gillar ni precisionslir och tre varierade niohålsslingor i toppklass blir ni inte besvikna.

Nu ska jag sätta på mig bekväma skor och ta en tur i Engelska parken och insupa lite sydtysk alpluft. Vi hörs lite senare!

 

Foto: Ralf Gamboeck