Varför fängslas man så av en fantasistad mitt i öken?

Morning, jag sitter och läser om Burning Man, ni kanske har hört talas om det. Den där mytomspunna postapokalyptiska festivalen mitt ute i Nevadaöknen som sjuttiotusen pers åker till för att finna sig själva och vara en del av. Eller vad det nu är man gör där. Något måste det ju vara som lockar alla dessa folkmassor till en plats utan el, mat och vatten och där varken pengar eller reklam är tillåtet. Kanske måste man uppleva Burning Man med egna ögon för att fatta grejen. Jag får väl ge mig själv en mission att åka dit nästa år, i researchsyfte.

Jag var tvungen att ta fram en karta för att se var det här Black Rock Desert ligger någonstans i Nevada och upptäckte då att det inte ligger alltför långt från Lake Tahoe som jag alltid velat besöka. Lake Tahoe är ett naturreservat och det verkar vara oerhört vackert och underbart för hiking. Dessutom finns det en hel del golfresorter i området och jag har ju aldrig spelat golf i USA vilket skulle vara kul, för när vi var där med familjen hade jag inte börjat spela. I den sydöstra delen av sjön ligger bland annat Edgewood Tahoe som har lyfts fram som en av de bästa golfresorterna i Nevada.

Platsen ser helt magisk ut. Mycket karaktär och vackert med alla barrträd. Banan designades av George Fazio 1968. 50-årsjubileum i år alltså. Undrar förresten om inte kvalspelet till US Open brukar spelas här.

Jag har förresten knappt spelat någonting i år. Jag har haft lust men ändå inte och har bara tagit mig ut några få gånger. Det har visserligen lite sin förklaring, inte bara det att jag har och har haft galet mycket att göra, utan för att golf var något jag brukade spela ihop med pappa. Men nästa år så, high hopes.

Banan är mest känd för de sista tre hålen som spelas utmed Lake Tahoe och visst ser det väl fint ut? Höga tallar, smaragdgröna greener och de snöklädda bergen i Sierra Nevada mot en klarblå himmel. Sceniskt.

Efter avslutad runda kan man inta after golf i Brook’s Bar och/eller ta ett dopp i poolen. Dessutom finns det ett stort spa och sånt är ju aldrig fel. Älskar när hotell och resorter verkligen satsat och erbjuder både bra träningsmöjligheter och stora spa-avdelningar. Att ta sköna spabehandlingar är definitivt min bästa pick me upp-grej.

Inredningen har inspirerats av naturen utanför och det märks; mörka träslag mot det lugna blå och genomgående fina materialval i naturnära toner. Hela resorten andas harmoni. Kan verkligen se mig själv kliva upp på morgonen, gå ut på terrassen och vakna till av den friska bergsluften.

Resortens fine dining restaurang Edgewood hamnade förra året p listan över de 100 mest sceniska restaurangerna I USA av OpenTable diners. Ja jag skulle gärna inta middag med den här utsikten. Fler som räcker upp handen för det?