Hål 17, kl. 12:55 den 21 augusti, 2014.

”Ovädret drog in oväntat och med raketfart. Från strålande sol till nattsvart på ingen tid alls. Ett nära på tropiskt scenario utspelar sig framför mina ögon. Hinner bara med några snabba rutor innan himlen öppnar sig och jag rusar golfbilen tillbaka mot värmen inne i restaurangen …”

På väg söderut längs E4:an sköljer minnena över mig. Det här är en vägsträcka jag tycker väldigt mycket om, särskilt när man kommit så långt som till Vätterns rand och den allra vackraste etappen ner mot Jönköping börjar. Jag är ju född i Jönköping och när vi var små åkte vi ofta och hälsade på mormor och morfar som bodde där. Så snart vi kommit söder om Stockholm och orterna passerade förbi i jämn takt så infann sig en särskild ro i mig. Ni vet den där känslan som kommer när man vet att man har flera timmar i bilen framför sig, timmar då tankarna får fara fritt medan landskapet passerar revy.

Vill man göra en avstickare i höjd med Linköping så vill jag tipsa om fina Åtvidabergs Golfklubb, för att spela golf, äta lunch eller ta en fika- och kisspaus i vackra omgivningar.

Den natursköna parkbanan är en svensk klassiker, belägen i ett böljande landskap kantat av mäktiga gamla ekar. Många kommer hit nyfikna på det elfte hålet, Långa Sjö, som under många år framröstats fram som ett av de bästa golfhålen i Sverige. Par-5 hålet som löper utmed Bysjön har sin tvilling i det 18:e på Pebble Beach, vilket säger en del. Och när åskovädret dragit förbi kan det se så här vackert ut.

Passa på att bo över på mysiga Trädgårdshotellet, en chip från första tee, innan ni drar vidare. Det var dagens lilla restips.