Hej torsdag! Jag är hemma igen efter gårdagens besök i Luleå. Alltså, vilken fantastisk natur vi har i norr. Trots att jag inte har så mycket till övers för kyla och vinter så är jag tagen över hur vackert det är i svenska Lappland. Fjällen, skogarna, vidderna, älvarna … Jag har, och detta skriver jag med skämskudden framför ansiktet, inte alls sett så mycket av den här änden av Sverige som jag borde. Fattar till exempel inte varför jag ännu inte varit och fjällvandrat, jag som tycker så mycket om att vandra. Och tänk att få spela fjällgolf under midnattssolen? Där kan man snacka om golf inpå småtimmarna!

Nu har visserligen vintern redan kommit till dessa trakter men för alla golfare vill jag ändå passa på att tipsa om Piteå Golfklubb som ligger sex mil söder om Luleå. En del verkar inte tro att det finns golfbanor norr om Dalälven, vilket förstås är en befängd tanke, så jag ville kasta lite ljus på denna fina klubb.

Jag har själv inte besökt den men intervjuade deras klubbchef för några år sedan och fick berättat för mig att det var en mycket aktiv klubb, som utöver golfen även driver motell, en hyresfastighet och erbjuder skidspår på vintern och har en mycket välbesökt restaurang året om. Säsongen här uppe är ju extremt kort så det gäller att vara driftig för att få det att gå runt.

Piteå Golfklubb har etablerat sig som en anläggning av högsta Norrlandsklass. Faktum är att det är världens nordligaste 27-hålsanläggning. Den ligger strax utanför stan ut mot havet och upphovsmannen Jan Sederholm har lyckats rita en varierad bana där inget hål liknar det andra. Allt avstämt mot ett fridfullt kustlandskap med höga tallar och en vacker utsikt mot Bottenvikens vatten.

Visst blir man sugen?

Pic source