Nu jag måste få värme snart. Hur är det ens möjligt att det får vara så här kallt? Och då är det ändå ingenting i jämförelse med uppe i norr. AnnKathrin berättade att de har haft runt 20–25 minusgrader i flera dagar nu. Jag tror ärligt att jag måste vara född i fel land för jag är inte byggd för det här klimatet. Det bor en liten spanjorska i mig, känner det så starkt, haha. Tänkte därför dela med mig av lite spansk värme och inspiration i form av San Roque, ett av mina absoluta favoritställen i Spanien.

Om ni minns så berättade jag förut att min familj under många år hyrde en lägenhet i Estepona på Costa del Sol. Vi brukade alltid åka dit runt påsk för att möta våren och sparka igång golfsäsongen eftersom vi alla spelade. En av golfanläggningarna vi alltid besökte var San Roque som jag bara älskar. Den ligger inte så långt från Gibraltar och granne med banor som Valderrama och Sotogrande. Men till skillnad från dem, som jag tycker är överprisade, ger San Roque precis lika mycket upplevelse men till en mer prisvärd greenfee.

Under de åren vi var där fanns det bara en bana på anläggningen, Old Course, som är en av de bästa i Spanien – minns att jag tyckte den var så så fin. Korkekar överallt och små sjöar där det fanns sköldpaddor. Landskapet är otroligt vackert och som jag minns det var vädret alltid toppen. Kanske spelar minnet mig ett spratt nu men jag har för mig att jag också alltid spelade riktigt bra!

I dag har San Roque två 18-hålsbanor och så finns det ett ridcenter, men det är liksom hela atmosfären där med klubbhuset och restaurangerna och alla pampiga privatvillor runt omkring som gör det så otroligt läckert.

San Roque ligger cirka 40 minuter från lägenheten vi hyrde och vi brukade alltid packa in oss och golfbagarna i bilen på förmiddagen, äta lunch på klubben innan vi sedan gick ut och spelade 18 hål. När vi kom in så fräschade vi upp oss i de eleganta omklädningsrummen och bytte om till finkläder innan vi avslutade dagen med drinkar och lyxig middag. Åh, vad jag kan längta tillbaka till de stunderna.

Det var det. Glad torsdag på er!