Sitter och funderar på sommaren. Råkade fastna framför ”Mandelmanns” häromkvällen och blev så otroligt sugen på att åka till Skåne. Landskapet är så himla vackert och man vill ju bara cruisa runt i en cab med håret fladdrande i vinden.

Även om det är full vinter ute så börjar det bli dags att fundera på vad man ska hitta på i sommar. Tiden går som bekant fort! Jag vet faktiskt inte alls var jag vill göra men tänker att jag kanske ska besöka Ystad Saltsjöbad igen.

Jag gillar Ystad som stad och YSB är helt underbart. De har även fått pris som ett av Europas bästa spahotell med sitt Salt Creek Spa (Tips! Boka dina behandlingar i förväg eftersom det blir fullbokat snabbt.).

Dessutom älskar jag Sandskogen med sina höga tallar och sandmoar som omger hotellet och som sträcker sig längs kusten i flera kilometer österut. Jag har sagt det förr och jag säger det igen: Det är något magiskt med tallträd, och att vandra i Sandskogen är helt underbart.

Inte långt från YSB ligger Ystad Golfklubb som är en liten pärla. Skåne är som bekant golfbanstätt och Ystad Golfklubb tycker jag är en av de trevligaste banorna i trakten. Det är en seasidebana med parkinslag där vatten spelar en stor roll.

Under de första nio hålen gäller det att planera sitt spel noga eftersom strategiskt placerade vattenhinder drar till sig bollen (don’t remind me, haha). De sista nio har färre vattenhinder men i gengäld får man emellanåt tampas med vindarna från havet. Känner att jag måste rosta av svingen rejält om jag ska komma igång den här säsongen, har inte spelat eller tränar på länge nu men är faktiskt bra sugen.

Har ni börjat göra några planer för sommaren än?

Startbild: Copyright © Anders Tukler, All Rights Reserved.