Den bleka februarisolen försöker inbilla oss att våren är i faggorna. Men ack vad man bedrar sig när de kyliga vindarna friskar i. Fast i Skåne har våren kommit sedan länge, om de ens har haft vinter. Jag tror till och med att de gick direkt från höst till vår. Förhoppningsvis ska jag ner till Ystad en sväng i slutet av april så till dess hoppas jag att den verkliga värmen har kommit.

En pärla nere i söder som jag vill passa på och tipsa om för alla er som spelar golf är Sölvesborgs Golfklubb. Banan ligger på andra sidan viken från centrum och rankas som en av Sveriges allra bästa.

Det är inte svårt att förstå varför den är så omtyckt. Miljön är snudd på unik och golfbanan väldigt vacker eftersom naturen har fått styra layouten. Mäktiga trädkorridorer ramar in hålen och skapar en alldeles speciell atmosfär. Och när man får uppleva den storslagna avslutningen de sista nio hålen, då den glittrande skärgården och utsikten över staden adderar en extra dimension, förstår man varför den är ett självklart val i trakten.

Sedan ska man förstås passa på att testa flugfiske när man är där. Blekinge är berömt för sina fina fiskemöjligheter och allra mest känt är kanske lax- och havsöringsfisket i Mörrumsån strax norr om Sölvesborg. Jag tycker väldigt mycket om att fiska, och visst är det kul att få napp men egentligen spelar det inte någon roll så länge man ges den där stunden för sig själv i tystnad med ett fiskespö i handen.

Efter rundan ska man definitivt besöka Sölvesborgs golfkrog där Anders och Johan som driver restaurangen ser till att man får något gott och vällagat i magen. Och vill man sova över kan man hyra någon av klubbens fina små stugor, belägna en wedge från första tee.

Det var dagens restips – ha en fin torsdag!

 

Foto: Peter Cordén, Golf is Art