Med återuppväckt kärlek till golfen och en nylansread podd – tack för all fantastisk respons! – fick jag precis en ENORM reslust. Som jag saknar att få packa väskan och dra iväg för att få nya perspektiv.

Det är nog många som längtar mycket efter att resa nu, som känner det här suget och behovet av att ”få komma bort”. Så här års brukar jag ofta befinna mig på sydligare breddgrader för att möta våren – och inte minst få spela på vackra golfbanor. Nu när vi inte kan resa så kan man ju alltid plocka fram gamla minnen. Det här ger mig extrem reselängtan: Gleneagles i Skottland.

Gleneagles stod länge på min bucket list och för ett par år sedan fick jag äntligen chansen att besöka stället och vilken upplevelse det var. Gleneagles är en ikon bland skotska golfresorter, belägen en dryg timmes bilresa från Edinburgh upp mot högländerna.

Förutom det magnifika, anrika lyxhotellet finns tre suveräna inlandsgolfbanor, King’s Course, Queen’s Course och så PGA Centenary Cours där Ryder Cup spelades 2014 (vilket för övrigt Europa med Henrik Stenson i laget vann).

Det är ju ett spännande golfår i år eftersom både Ryder Cup och Solheim Cup spelas. För er som inte har koll på dessa tävlingar så kan man väl säga att de är golfens motsvarighet till filmvärldens Oscar, där Europas herrar spelar mot USA:s herrar i Ryder Cup vartannat år och damerna kör sin motsvarande version i Solheim Cup.

Enligt min mening finns det inget bättre än ett Ryder eller Solheim Cup. Det är ”dem” mot ”oss” och när världens absolut bästa golfspelare möts så fylls atmosfären av prestige, high-fives, knutna nävar och ett känslosvall som inte är av denna värld. Får man någon gång möjligheten att uppleva någon av tävlingarna på plats ska man verkligen inte missa den!

Men tillbaka till Gleneagles. Vill man inte spela golf ägnar man sin tid åt falkenering, fiske, lerduvsskytte, att köra offroad med Landrovers eller slapppa i hotellets spa. Och det är just helheten med skotsk golftradition i kombination med brittisk superservice och aktiviteter i vacker natur som gjort Gleneagles till denna pärla till golfresort. Här finns allt.