Apropå Sevilla som jag skrev om häromdagen. Egentligen finns det hur många skäl som helst att besöka Andalusiens huvudstad, som beskrivs som kontrasternas stad. Pampiga byggnader, imponerande torg, spännande historia, eldig flamenco, andalusiska hästar, söta apelsinblommor, tapas och vin. Men jag har också fått tips om att Real Club Sevilla Golf som ligger i utkanten av staden är en av Europas bästa banor.

Blev nyfiken förstås.

Banan är designad av en av mina absoluta favoriter från då jag själv började spela, i dag en av veteranerna på touren, José María Olazábal, och ska vara både utmanande (läs: många bunkrar) och tillåtande (läs: breda fairways). Den ser väldigt fin ut med sina onduleringar och palmträd, vattenspeglar och vita bunkersand. Trots det och trots att den stått värd för flera stora mästerskap verkar den segla lite under radarn för golfturisterna. Jag tror i alla fall att den är väldigt härlig att spela; jag gillar ju den här typen av spanska parkbanor.

Ja, jag vet att jag går loss lite här men jag tycker faktiskt att golfbanor kan vara väldigt vackra, särskilt om man ser och kan förstå hur banarkitekten tänkt när hen har ritat den.

Real Club Sevilla Golf är förresten en hel sportklubb. Förutom golfbanan och en massa träningsmöjligheter finns tennisbanor, padel, pooler, gym och fotbollsplaner. Kan tänka mig att klubben funkar som en populär country club för välbemedlade spanjorer i trakten som åker hit och spelar och äter middag efter siestan.

Det var dagens lilla tips. Hoppas att ni får en fin torsdag!