Kristi Himmelsfärd! Helgen som är som ett minisommarlov. Har stora förväntningar på den, inte minst eftersom jag ska ha födelsedagsmiddag på fredag kväll, ska på ett annat kalas på lördag, har dejt på söndag och så ser det ut att bli soligt och fint. Jag ska en sväng till golfklubben nu på morgonkvisten, men sedan far jag in till stan för ett par ärenden och en fika med en skön böna.

Mår ni bra? Blir ni kvar hemmavid över helgen eller ska ni resa bort? Jag blir som sagt kvar hemma men det ser jag bara som en bonus, behöver vila ikapp mig lite. En kompis till mig drar ner till Helsingborg i dag, sundets pärla, för att förlusta sig, bo på hotell, tura och spela på Vasatorp. Jag gillar verkligen Helsingborg men det var länge sedan jag var där nu, och Vasatorp har jag inte spelat så det kanske är på tiden. Ska vi kika? Klart vi ska!

Med totalt 54 hål på fyra olika banor av skiftande karaktär räknas Vasatorp som en av Sveriges främsta golfanläggningar. En starkt bidragande orsak är förstås mästerskapsbanan Tour Course, som beskrivs med ord som spektakulär tack vare sin linkskaraktär. Även Vasatorps klassiska gamla parkbana Classic Course bjuder på en fin spelupplevelse, om än inte med samma höga krav på spelstrategi som TC. Och så finns det de två niohålsbanorna Allébanan och Västra 9:an, charmiga och klart spelvärda.

Det var det. Ha det fint!