Guten morgen! Ein bisschen golf am frümorgens, ja? Och där någonstans tar min tyska slut. Jag är i alla fall i Hamburg för lite jobb och några dagars förlustelse. Jag älskar ju denna stad och ser fram emot att hitta lite nya favoritställen.

Den här gången kommer det inte att bli någon golf eftersom tiden inte räcker till och jag kommer att vara kvar inne i stan hela helgen. Men jag vill ändå passa på att tipsa om en superfin golfresort för er som har vägarna förbi Hamburg och vill ha lite tips, eller är nyfikna på att hitta en ny destination för en golfweekend.

Vackert inbäddad i Alstertal nationalpark en kvart från Hamburgs flygplats ligger nämligen Treudelberg Golf & Country Club, Det här är en oas för den som vill kombinera golf med spa och avkoppling och ändå ha Hamburgs cityliv inom räckhåll.

De 27 hålen är ritade av Donald Steel, som även designat Barsebäck bland annat. Här har han lyckats skapa en väldigt fin parkbana i mästerskapsklass, och med sina stora spegelblanka dammar och tilltagna bunkrar har man en hel del utmaningar att ta sig an.

Treudelberg har också en korthålsbana och bra träningsmöjligheter. Bor man över på hotellet ska man förstås även besöka deras fina spa.

Men nu måste jag sluta. Dagens första möte väntar innan det är dags att checka in på det här stället. Vi hörs lite senare!

Pics: Steigenberger Hotels