Hej!

Ursäkta, men var är våren? Det är visserligen soligt utanför mitt fönster men molnen börjar tornar upp sig ser jag och den riktiga vårvärmen envisas med att gömma sig någon annanstans. Medan vi får vänta på den ett tag till och på att golfbanorna, i alla fall de norr om Skåne, ska komma i trim vill jag boosta er med lite härlig inspo denna torsdag. Här i form av pärlan Son Gual utanför Palma på Mallorca.

Jag besökte Palma tidigare i våras för en jobb-semester (älskar den kombon). Jag hade inte varit där på flera år men blev direkt påmind om vilket ultimat resmål Mallorca är. Ön är som en stor godispåse man kan fylla med ens egna favoritkarameller, oavsett om det är strand, bad, hiking, shopping, poolhäng, golf, kultur eller vad man nu vill ägna sina dagar åt. Att det är ett helt underbart klimat gör ju förstås sitt till. Jag var där i slutet av februari och möttes då av knappa tjugo grader, vilket för en frusen svensk som mig är ljuvligt. Våren är kanske Mallorcas allra härligaste tid när först mandelträden och sedan apelsinträd och vallmo blommar.

Och Palma, I love it! Denna underbara lilla storstad med sina kullerstensgator, strandpromenad, historik och urbana utbud. Jag kommer nog aldrig att tröttna på den sköna mixen när genuin charm och vardagsliv möter nya influenser i form av boutiquehotell, beach clubs och spännande restaurangkoncept. Det finns risk (läs: chans) att det blir ett nytt besök i höst!

Om ni ska dit så vill jag tipsa om de här pärlorna i Palma. Håll också utkik efter min reseguide till Mallorca som kommer så småningom.

 

Foto: Son Gual 2014

Follow my blog with Bloglovin