Klär mig i: Mina svarta barrel leg jeans från Cos Stores. Jag BOR i dem just nu. Gillar modellen så mycket att jag även köpt dem i cremefärgat. Jag gillar ju att ha byxor lite mer på höften och inte midjehöga, och den här modellen sitter perfekt på mig. Eftersom tyget är ett tyngre bomullsdenom blir det dessutom en sån snygg form, som en tunna – barrel – med de lite vidare benen.

Fascineras av: Samlare. I en tid då minimalism är den rådande trenden – och den japanska organisationskonsulten Marie Kondo har fått oss att rensa upp i våra hem – så visar de sympatiska samlarna på det motsatta. Jag älskar entusiaster som passionerat brinner för sina föremål, som inte bara är en outsinlig källa av glädje för dem; de besitter också ofta en djup kunskap i ämnet. Entusiasm smittar och jag blir nyfiken på vem som samlar på vad och varför. Det krävs ett visst nörderi, ett fokus för den nisch man ägnar sig åt, och det är det som är så oemotståndligt. Som Chen Fei som jag just läst en artikel om. Chen Fei samlar på leksaker, de flesta sofubi, alltså soft vinyl toys, och i sitt hem i Peking har han en stor samling som han säger ger honom med en estetisk stimulation som han inte får i sitt vanliga liv.

Dricker: Roasted Chestnut – en nötig varmsöt cocktail som är perfekt att smutta på under vintriga kvällar. Skapad av den ikoniska Londonrestaurangen Bluebird (älskar!) som nu landat i New York. Allra helst skulle jag förstås avnjuta den på plats i deras lounge framför en stor öppen spis medan snön sakta singlar ner på Upper West Side. Fast den smakar minst lika gott liggandes i badkaret!

Roasted Chestnut
6 cl Bulleit Bourbon
1,5 cl sirap smaksatt med vanilj och hunung
10 droppar Xocolatl Bitters
salviablad
iskuber

Gör så här: Fyll ett rocksglas med is. Rör ihop bourbon, sirap och bitter och häll över isen. Garnera med ett salviablad.

 

Trevlig helg!