Söndag ligger för våra fötter.

God morgon. Mår ni bra? Hoppas. Det har mulnat på i Stockholm och jag sitter i min lilla arbetshörna och dricker espresso. Känner mig svältfödd på beröring och människor omkring mig så jag tänkte packa ryggan med dator och bok och ta en långpromenad till ett fik jag gillar att hänga på på söndagar. Men först detta.

Funderar på: Tillvaron, livet. På coronaviruset som försatt oss i ett globalt undantagstillstånd. På framtiden och vilken värld vi kommer att vakna upp till när det här är över. På ekonomin, världens och min egen och vilka strategier man ska ha i börsnedgång. På att fler kvinnor behöver ta ekonomisk makt för att vi ska ha en chans att nå verklig jämställdhet. Jag tror innerligt, precis som investerarnätverket Feminvest som jag är med i, att jämställdhet kommer av att kvinnor börjar tänka större och vågar utmana sitt ägande. Att kvinnligt ägande gör skillnad. Och så funderar jag på att vi, jag, ändå måste satsa framåt trots den ovissa framtid vi står inför, för vad skulle vi annars göra?

Drömmer mig bort till: Södra Frankrike. Jag rensade i mitt skåp med handväskor häromdagen och fann då min bredrandiga väska från Sequoia gömd längst in. Jag blev så glad, inte bara över att jag återupptäckte väskan som jag verkligen gillar, utan också för att den påminner mig så mycket om Nice. Jag har varit i Frankrike och Nice många gånger och pluggade även där några månader i början på 00-talet. Nu minns jag inte vid vilken tur i ordningen det var, men inne på Galeries Lafayette hittade jag den och slog till direkt. Gudars vad jag längtar tillbaka! Åh, vad jag vill ut och resa. Medan vi är fast hemma i väntan på att reserestriktionerna ska upphävas, varför inte ta en tripp digitalt? Spana in New York Times guide som bjuder in till 52 platser att besöka virtuellt.

Suktar efter: Är det okej att få vara lite materialistisk trots dessa svåra tider? I så fall skulle jag gärna lägga vantarna på den här helt fantastiska jumpsuiten. Och matcha med den här läckerbiten.

Foto: Sean Lewthwaite