Glad fredag!

Jag hoppas att ni har haft en bra vecka, oavsett om ni befinner er på semester eller jobbar. För egen del har det varit rätt mycket att göra, även om tempot slagit ner rejält på takten. Jag har suttit och arbetat fram lite nya contentidéer och artikeluppslag, jag har gjort en plåtning här i stan, samt bistått i en Akenbergforografering vi gjort nere i Varberg ihop med ett annat varumärke – jag är så spänd på att se resultatet! Jag har också finslipat lite på Menablers affärsplan och fortsatt kartlägga kundbasen; vi lanserar ju om några veckor, vilket känns sjukt kul. Jag tänkte ägna den här dagen åt att skriva ihop pressreleasen vi ska skicka ut i samband med det.

Tyvärr har det varit lite småkyligt den här veckan. Jag hade ju hoppas på kortbyxväder, men icke, det satt de nordliga vindarna stopp för. Förhoppningsvis blir det lite bättring nu i helgen. Jag känner mig svältfödd på värme; jag är som en orm som kan ligga och gona i värmen i timmar!

Men innan vi gör helg kommer här tre saker som snurrar i mitt huvud just nu.

Imponeras av: Välformulerade, starka och intellektuella kvinnor som förändrar världen. Jag har ända sedan jag var tonåring beundrat kvinnor som arbetar med hjärnan och som är med och påverkar. Det har också blivit mitt mål – att få göra avtryck, men på mitt sätt, och därigenom hjälpa andra att växa. Tidigare i veckan skickade Cartier ut pressmeddelande om årets pristagare i deras Cartier Women’s Initiative. Juvelfirman driver sedan många år tillbaka detta initiativ som är ett internationellt entreprenörsprogram i syfte att driva förändring genom att stötta kvinnliga impact-entreprenörer. Varje år utses sju pristagare från hela världen som erbjuds finansiellt stöd för att utveckla sina företag och växa i sina ledarskap. Bland årets pristagare märks till exempel Adriana Luna från Mexiko, grundaren av Tierra de Monte som producerar jordbruksprodukter som förnyar biologisk mångfald och markfruktbarhet, stärker och skyddar grödor och stärker bönder som använder dem, kinesiskan Charlotte Wang bakom EQuota, ett energioptimeringsföreag som kombinerar artificiell intelligens och big data för att leverera effektivare energilösningar, och danska Anna-Sophie Hartvigsen som arbetar för att minska gapet mellan manliga och kvinnliga investeringar i näringslivet genom att utbilda kvinnor om investeringar och personlig ekonomi. Hennes företag Female Invest är just ett sådant som erbjuder detta otroligt viktiga utrymme för kvinnor att lära och växa och ta ekonomiskt makt. Inte förrän vi kvinnor får det kan vi nå verklig jämställdhet i samhället.

Älskar: Min nya väska. Men nej, det är inte den som syns på bilden utan en fin liten sak från Palmgrens som jag har gått och fingrat på länge. Jag är ju ett fan av detta varumärke och brukade när jag fortfarande gick i skolan sno mammas klassiska rottingväska. Tyvärr försvann den vilket jag är innerligt ledsen över, så jag bestämde mig häromdagen för att slå till på en egen tote ur deras rottingkollektion. En investering för framtiden som jag tror att jag kommer att ha mycket glädje av. Jag lovar att ni ska få se den snart, om inte här så väl på min instagram.

Ser fram emot: Ikväll, för då ska jag på middag med min storebror och hans kvinna. Jag har inte ätit ute på väldigt länge så det ska bli hur trevligt som helst. Jag har bokat bord på Sturehof, ett favoritställe för mig som älskar fisk och skaldjur. Har ni ätit deras silltallrik? Om inte så måste ni prova den för den är magisk.

Outfitdetaljer: Volangtröja och barrel jeans Cos Stores // Brogues Clif Paris // Väska Cos Stores // Solglasögon Ahkka från Akenberg

 

Foto: Sean Lewthwaite