Äntligen fredag!

Wow, vilken arbetsvecka! Vad hände, swoosh? Eller är det bara jag som kände att den flög iväg? Full gas från början till slut med skrivande, möten, photo shoots och ändlösa att göra-listor. Och  så denna fantastiska uppslutning kring vår tävling i samband med Stockholm Fashion week på köpet. Så kul! Än finns det tid kvar, tävlingen stänger inte förrän vid midnatt ikväll så passa på för ni vill inte missa chansen att plocka hem denna goodie bag värd 6 000 kronor! Fram till dess har ni dessutom 20 procents rabatt i webbshopen med koden FEMALE20 så passa på att klicka hem ett par bågar till höstlooken.

Jag ska alldeles snart in i ett riktigt roligt möte. Längtar efter att kunna berätta mer för det är ett stort kommande projekt som ska spelas in och plåtas men i detta skede är det fortfarande lite hemligt. Jag är faktiskt lite nervös för jag ger mig in på okänd mark, men samtidigt är jag sjukt peppad. Jag får återkomma med detaljer!

Sedan avslutar jag jobbveckan med ett sista telefonmöte med en av mina partners, lite planering framåt och spika styrelsemöte och annat innan det blir fredagsmys för hela slanten.

Ser fram emot: Kände du till Augusta Lundin? Inte jag heller. Därför ser jag så mycket fram emot den nya utställningen på Thielska Galleriet som öppnar imorgon och som lyfter fram denna Sveriges första och mest okända modeskapare. Augusta Lundin var en av våra första riktiga couture-sömmerska och grundade redan i slutet av 1800-talet Sveriges landets första modehus. Utställningen Augusta Lundin, Sveriges första modehus är byggd efter olika teman, där man kliver in i modehusets salonger och ”möter” förmögna och kända kvinnor ur Augusta Lundins kundkrets. Man får också se hur arbetet gick till i själva ateljén och på nära håll betrakta det intrikata uppbyggnaden av ett plagg, det som kallas couturens hemligheter. Spännande! Bakom utställningen står modejournalisten Lotta Lewenhaupt och scenografen och kostymtecknaren Anna Bergman Jurell som samtidigt med öppnandet släpper boken Augusta Lundin – haute couture på svenska. Utställningen visas på Thielska Galleriet 29 augusti –24 januari 2021.

Frossar i: Kräftor! Frågor på det?

Saknar (redan): Sommaren – kom tillbaka, allt är förlåtet! Jag vill verkligen inte att sommaren ska vara över än och även om vi snart kliver in i september som är en av mina favoritmånader så vill jag kräma ut lite till av sommaren. Ljusa sommarmorgnar i sällskap av fågelkvitter. Ljumma kvällar på balkongen. Solvärme mot nacken. Middagar utomhus i solnedgången. Att kunna gå hemifrån utan att behöva ta med sig en jacka eller tröja …

Outfitdetaljer: Smokingbyxor (med tillhörande smokingjacka) Filippa K (liknande här) // Sidenlinne Massimo Dutti (liknande här) // Ballerinaskor i metallic Uterqüe (liknande här)

 

Foto: Joel Carlén