Blir glad av: Garderobsfynd! Visst är det härligt när man kan fynda i sin egen garderob? Den här lilla dräktjackan dök upp när jag hade en liten rensning häromdagen. Jag hade inte glömt bort den, men likväl inte tänkt att den ju är perfekt att ha just nu i den här mellanperioden innan man behöver en varmare jacka. Inköpt på H&M för en massa år sedan men känns precis lika bärbar i dag. Och i en favoritfärg, petroleumblått, dessutom!

Googlar på: Statistik om kvinnor på ledande positioner i näringslivet, och könsfördelningen i svenska bolagsstyrelser. Håller på med ett stort jobb för en uppdragsgivare och det är så intressant att få gräva ner sig i detta ämne och skriva ett djuplodande reportage om hur det faktiskt är ställt med jämställdheten i svenskt näringsliv. Och inte minst varför det är så viktigt med fler kvinnor på vd-stolar, runt styrelsebord och som entreprenörer.

Ser fram emot: 100 år av modefoto. Den 10 oktober öppnar en mycket spännande utställning på Textilmuseet i Borås som jag så gärna vill se. Fashion exposed – 100 år av svensk modefotografi, visar modebilder från 1920-talet fram till i dag med svenska modefotografer som är eller har varit internationellt verksamma. Jag har alltid varit fascinerad av modefotografi eftersom det är ett så tydligt tidsdokument och samtidigt med så olika kreativa uttryck. Jag tror att den här utställningen kan vara riktigt, riktigt bra. Fjorton fotografer är representerade, däribland Hans Hammarskiöld, Kerstin Bernhard, Claes Lewenhaupt, Julia Hetta, Mattias Edwall, Carl Bengtsson och Sandra Freij. Dräkthistorikern Tonie Lewenhaupt som kuraterat utställningen säger så här: ”Foto är lite mer ovanligt att visa här på Textilmuseet, men modefoto är ju tätt kopplat till modebranschen och ger ett annat perspektiv på modeutvecklingen än själva plaggen i sig. Många av oss möter nästan dagligen modebilder så det är ett viktigt ämne att ta upp för att vrida och vända på modebegreppet. Det känns extra roligt att denna utställning utgår från ett svenskt perspektiv då Textilmuseet har visat mycket internationellt mode de senaste åren.”
Pågår 10 oktober till 4 april 2021.

Trevlig helg!