Hej fredag!

Käraste ni. Så var det fredag igen. Jag har tillbringat veckan med skrivande, pitchande för nya uppdrag, planering inför nästa veckas digitala shopping-event (ni kommer väl?), zoom-möten och research till en ny bokidé. Är så redo för helg, även om jag vet att jag kommer att sitta och jobba en del i min ensamhet.

Det är påtagligt hur situationen tär på oss på ett helt nytt sätt. Vilket ju inte är så konstigt. Att befinna sig i en situation som begränsar så oerhört, utan att veta deadline, är påfrestande även för den som är positivt lagd. Det är som någon skrev i veckan: ”I somras var det ganska enkelt.” När ljuset, värmen och möjligheten att vara ute underlättade känslan av isolering kunde jag ta det. Då var den inte alls påtaglig på samma sätt. Som nu.

Tack och lov för de många utomhusdejterna. Hur underbart att man har kunnat sitta på uteserveringar i november! Jag är ingen vintermänniska och ett år som detta när jag en inre dröm om att vi helt ska hoppa över vintern. Jag skulle gärna gå till sängs i kväll och så poff, imorgon bitti när jag vaknar så är det fortfarande uteserveringar men solgass, knoppande träd, ett coronafritt samhälle, kramar, pussar och vårpirr.

Men tillbaks till nu. Vi kör kaffe, lite till kaffe och så betar vi av denna fredag. Här är tre saker jag just nu …

Imponeras av: Män som tänjer på begreppet genusnorm. Ni har väl inte missat senaste numret av amerikanska Vogue med Harry Stiles på omslaget? Magasinets första manliga omslagsstjärna någonsin, och WOW, snacka om att de har lyft stylingen till en ny nivå! Syftet med modereportaget och intervjun med St är att samtala om, och vrida och vända på hela genusnormen och tänja på estetiska gränser. ”Syftet med mode är att ha kul och experimentera och leka runt. Det är spännande att alla dessa gränser håller på att suddas ut. När du frånser från att ’Det finns kläder för män och det finns kläder för kvinnor’, när du tar bort dessa hinder, så kan du börja leka runt” menar Harry Stiles som ser mode som en förlängning av skapandet och vill slå ett slag för att våga tänka utanför våra invanda normer.

Läser om: Kött som inte är kött. Att vi måste konsumera mindre mängd kött för att minska belastningen på miljö och klimat vet (förhoppningsvis) de flesta av oss. Därför är det så intressant att upptäcka nya spännande alternativ till kött som är bra proteinkällor från växtriket – nötter, bönor, linser och annat. Den gröna revolutionen har även rullat igång ett paradigmskifte inom snabbmatsbranschen. Det finns fantastiska veganska valmöjligheter även här, som jag läste om i denna artikel om de bästa veganska snabbmatsalternativen.

Blir glad av: Min väska från Palmgrens. Får man vara så ytlig i dessa tider? Jag älskar verkligen det genuina hantverket som denna klassiska tote är, i ljuvligt kalvskinn som bara blir vackrare med tiden. En klassiker som alltid fungerar och fullbordar looken.

Foto: Sean Lewthwaite