Detta inlägg innehåller reklamlänkar.

Hur mår ni allihopa?

Jag hoppas att ni har haft en riktigt fin jul- och nyårshelg. Kanske har ni kommit igång och börjat jobba igen, eller så har ni förlängt vinterlovet med ytterligare några dagar. Oavsett så hoppas jag att 2021 har börjat på bästa sätt.

Jag skulle ljuga om jag sade att allt är bra, det är det inte. Läget är faktiskt rätt dystert. Att gå in i ett nytt år brukar alltid kännas positivt och livsbejakande; man vänder blad på riktigt och vill ge sig i kast med alla sina mål och drömmar.

Men efter allt som har hänt den senaste månaden med förlusten av mamma, social distansering och en arbetsmarknad där proppen har gått ur, så har det varit en tung helg för mig personligen. Jag har haft svårt att komma igång – men jag kämpar på och omfamnar det som kan omfamnas för att få lite styrfart i tillvaron. Och i dag är det fredag!

Innan jag önskar trevlig helg så kommer här några saker som just nu figurerar på min radar.

Läser just nu:  Jag har precis börjat läsa Anders Wallenstens debutbok ”Hälsogåtan – evolution, forskning och 48 konkreta råd. Wallensten är ju den biträdande stadsepidemiologen a.k.a. ”hunken” på Folkhälsomyndigheten som hamnade i strålkastarljuset i och med coronapandemin. Men han är också läkare och en riktig friskus som vurmar för hälsa och livsstil. Jag har alltid varit av den åsikten att så som man lever i högsta grad påverkar hur man mår, både fysiskt och psykiskt. Men alla dessa nya hälsotrender och tips och råd som hela tiden lanseras är samtidigt rätt förvirrande. I sin nyutkomna bok tar Wallenstam oss tillbaka till vårt ursprung för att reda ut hur vi ska leva för att hålla oss så friska som möjligt. Med utgångspunkt från evolutionen och vetenskaplig forskning reder han ut hälsogåtan på ett konkret sätt, och han delar också generöst med sig av hur han själv gör för att hålla sig i form. Jag tycker att det är inspirerande läsning. Det finns mycket att ta till sig för att lättare kunna ta hälsobeslut som passar ens eget liv. Själv fastnar jag för det som rör den mentala biten för det är här jag vet att jag har mest att jobba med.

Uppfylls av: Tankar på mamma. Hon finns överallt. Hon är med mig om dagarna. Hon dyker upp i mina drömmar om nätterna. Jag ser hennes vackra leende när jag bläddrar genom fotoalbumen. Jag påminns om hennes stil och grace när jag provar hennes smycken i smyckeskrinet. Varje gång jag tar fram mobilen för att ringa henne far en ilning genom kroppen när jag efter en millisekund kommer på att jag inte kan ringa henne längre. Dagarna flyter ihop till ett töcken. Odefinierade dagar som det liksom inte är någon ordning på. Är det måndag? Torsdag? Jag vet inte. För varje dag som går så är hon en dag längre bort. Hon fattas mig. Hon fattas mig så oerhört mycket.

Ser fram emot: Att gå runt i fina vårkläder. Ja, det kanske låter banalt att snacka om mode med tanke på vad jag just skrev ovan. Men jag måste få tänka på något helt annat emellanåt och ha saker att se fram emot. Utan en ventil så kommer jag att implodera. Då är vårens kollektioner och tankar på att gå runt i citychica shorts, transparenta klänningar och trenchcoats befriande frånkopplat sorg och saknad. Jag längtar!

Trevlig helg!

Outfitdetaljer: Kappa Massimo Dutti / Poplinskjorta Massimo Dutti / Jeans Kappahl / Mockaboots Rizzo (liknande här) / Handväska Cos Stores

 

Foto:  Joel Carlén