1. Det knoppas! Snön må yra men jag har både hört vårfåglar och sett bulliga knoppar och dagsljuset blir allt längre. Jag tjuvstartar med att fylla lägenheten med kvistar från träd och buskar som jag arrangerar med tulpaner i härliga färger – snart nog slår knopparna ut i blom! Mycket inspiration och vad som är trendigt 2018 hittar jag i butikerna och hos Blomsterförbundet.

Foto: Blomsterfrämjandet

2. Fritt fram för mönster. Glöm ljust och fräscht, i vår är det färg och starka mönster som gäller på väggarna. Stort och blommigt, svensk naturromantik, växtmönster, marrokanskt, mönstrad maximalism. Jag är själv riktigt sugen på att sätta upp nya tapeter och ska fasiken inte fega ur när det väl är dags. Spana in Farrow & Balls, Cole & Son, Boråstapeter Guccis storblomminga inrednignskollektion och tapethuset De Gournays exklusiva kollektion Anemones in Light framtagen i samarbete med Kate Moss.

3. Plattfot. Den här säsongen är det platta skor som gäller och jag som alltid är på språng kunde inte vara gladare. Från platta snörskor till söta ballerinor till loafers i uppdaterat stil – allt är snyggt och trendigt så länge de är låga och lätta. Som här, ballerina med spänne från Prada och loafers från Gucci.

Till sist vill jag passa på att önska er en riktigt trevlig helg. Vad som väntar för mig? Klädprovning, en dejt och lite swing time!