1. Chunky sneakers. I vår kommer vi att gå stadigt för trenden talar sitt tydliga språk: ju fetare doningar, desto bättre. Själv vet jag inte riktigt vad jag tycker om chunky sneakers som de på här från Stella McCartney, jag föredrar nog en mer klassiskt cool modell. Men genom att kombinera med en femin klänning eller vadlång kjol kommer man undan med det. Fast man måste ha nätta fötter för att det ska se snyggt ut annars kan det lätt bli två pråmar som är ute och åker.

2. Ikea x Piet van Hein. Nu släpps Ikeas nya samarbete med den nederländske stjärndesignern. Kollektionen Industriell hyllar det unika och produkterna är tillverkade av naturliga och hållbara material som keramik, glas, lin och förnyelsebar furu. Förutom en rad fina möbler finns inredningsdetaljer som lampor och terrakottavaser med en lite rå, ofullständig känsla som jag gillar. Hela kollektionen kan du spana in här.

3. Deklarationsdags. Jepp, it’s that time of the year. Jag brukar tycka det är rätt kul att deklarera och det är sällan några konstigheter men jag har alltid avdrag att göra samt att jag sålde av en del aktier förra året som måste redovisas. Men i år ska jag inte bara göra en deklaration utan tre, min egen, mammas eftersom hon behöver hjälp plus min pappas som dessutom hade eget företag. Pust! Lär få sitta i timmar med Skatteverket, fast där är alla så himla trevliga nuförtiden så det gör inget. Tänk vad mycket det gör att få prata med duktig och hjälpsam servicepersonal.