Pressveckan är i full gång, en tid på året då märken inom mode och inredning visar upp sina nyheter inför kommande säsong för journalister, stylister och andra i branschen. Även om det tar mycket tid att flänga runt så är det alltid bra att fånga upp intressanta nyheter, spana trender, få inspiration till innehåll och bredda kontaktnätet för uppdrag och jobb. De flesta pr-byråer bjuder som tur är på något att äta så att man orkar vara på språng dagarna i ända.

Trots att det är höst blickar vi alltså redan nu fram emot vår/sommar 2018. Tre saker jag noterat om vad som lurar runt hörnet:

1. Den rosa trenden lever vidare

Den trendande färgen rosa hänger med oss in i 2018.  Klä dig själv och ditt hem i allt från ljusa pudriga nyanser till rosa som drar mot lila och mörkare plommon. Blanda material och kombinera gärna med accessoarer i guld.

2. Statementskor

Flats eller med vrålhög klack spelar ingen roll så länge skorna ger ett avtryck. I vår och sommar kommer vi att glida runt i skor med spetsiga tår, skulpturala klackar, starka färger och lekfulla detaljer som berättar att bäraren vågar vara sig själv, utmana och följa sina drömmar oavsett vilka de är. Girl power! Älskar till exempel Rebecca Björnsdotters maxade variant, och Flattered går från klarhet till klarhet med sin kommande kollektion.

3. Ta in naturen

Natur och miljö är den röda tråden genom våra hem och det märks i både färgskalor, former och material. Mjukt ljusa färger som äggskal, sellerigrön, gul och jordiga nyanser skapar en lugn och harmonisk känsla. Naturmaterial såsom sten, bambu, hampa, rotting, trä och läder, som åldras vackert med tiden, fortsätter att vara viktiga inslag i inredningen. Storbladiga växter är klockrena element som ger den ombonade känslan.