Dagarna innan min födelsedag beställde jag en present till mig själv. Nu är den här. Hade tänkt att berätta om den redan innan midsommar men har inte hunnit. Häng med på min allra första unboxing.

Efter många års hårt arbete tyckte jag nämligen att det var dags för lite utdelning till mig själv. Jag har gått och fingrat på den här saken ett bra tag, så det var knappast ett spontanköp. Men efter mycket funderande bestämde jag mig för att slå till och göra mitt livs största köp, näst efter lägenheten då.

Inuti: en Rolex Datejust med stållänk och gnistrande urtavla. Gudars!

Hur hög koncentration av bling en bärare klarar av är väldigt individuell. Olika människor kan bära upp olika typer av smycken. Vissa passar i det stora iögonfallande och andra klär bättre i något diskretare. Jag tillhör de sistnämnda. Om jag hänger på mig för många eller för stora grejer på en och samma gång känner jag mig som en julgran. Så utgångspunkten för klockan jag länge velat köpa till mig själv var ”en stilren klassiker man kan bära till vardags och på fest”. En klocka som jag kommer att ha på mig varje dag hela livet.

Mycket nöjd.