På fredag är det höstdagjämning och vid den här tiden på året fylls jag av tankar om tid. Om framtid, baktid, egentid, tiden här och nu. Att tiden går så fort. Ju mörkare kvällarna blir desto mer tänker jag på det, att tiden inte går att stoppa. Men det kommer en vår, vips så är den här och det är det vi får hänga upp oss på när mörkret börjar kännas oöverstigligt.

Jag är i alla fall sugen på ett nytt armbandsur. Min gamla trotjänare som följt mig i ur och skur ska pensioneras så jag vill ge mig själv en present. Som ni kanske redan anat är jag svag för herrklockor. Jag använder sällan smycken förutom de två ringarna jag alltid bär och ibland ett armband eller ett hängsmycke om halsen. Riktigt maffiga dinkor, därmot. Jag tycker om att tänka på hantverket som ligger bakom urmarkeriet. Det är fascinerande hur alla hundratals små komponenter fås att fungera så oerhört sinnrikt utan minsta hjälp från ett batteri eller någon annan yttre kraftkälla.

Nå, låt oss spana in vad som ligger högt på min klocklista just nu!

Rolex Oyster Perpetual Datejust. Stål och vitt guld, stilren och snygg. En statement piece – jag säger ja tack.

.

Breitling Galactic. Stilsäker form, ädelstenar, safirglas. Självklart måste man ha en klocka i höstens trendfärg nummer 1. You had me at hello, Galactic.

 

Omega Speedmaster. Estetiskt stilren och en av de snyggaste kronograferna i världen. Snart på min handled?

TAG Heuer Carrera. En riktig shut up-klocka. Perfekt för dagar då man vill bli lyssnad på i mötesrummet. 39 mm så i största laget för min handled men cool.

 

 

Kronaby Nord. Det är kul med alla nya svenska klockmärken som kommit. Kronabys modell Nord gillar jag för sin skandinaviska enkelhet och fina detaljer. Dessutom är den ett kap för 3 500 pix.

.

 

Cartier Tank Anglaise. Alltså vad fin den är i roséguld och stål, denna ikoniska modell. Cartier Tank har varit i produktion sedan 1917 och formgivaren Louis Cartier lär ha inspirerats av de brittiska stridsvagnarnas larvfötter när de rullade in i Frankrike under första världskriget.

Rolex Cosmograph Daytona. Den ultimata kronografen i stål som lyfter en i övrigt enkel outfit. En drömklocka, min för det facila priset 110 000 kronor. Som tur är är den ju en lyx som är gratis för ögat.