​“Our whole lives are just stories.”

― Lagertha Sköldmö

I lördags var jag förbi Bumblebee Studios som nyligen öppnat utställningen Caroline Freudenthal Abstract Act. Jag berättade ju för er att jag stötte på Caroline som jag jobbade med för många år sedan av en ren slump häromdagen. Jag hade ingen aning om att hon även är verksam som konstnär, förutom att hon jobbar som presschef på Ikea. Självklart ville jag kolla in hennes konst så jag passade på när jag ändå var inne i stan.

Temat Shieldmaiden (sköldmön) är en hommage till våra förlorade kära och markerar slutet på en era i Carolines liv samtidigt som det firar början på ett nytt kapitel.

Caroline var tyvärr inte på plats, däremot träffade jag härliga Dan Arne som driver Bumblebee.

Dan har jobbat som creative director och stylist i 30+ år åt en rad stora varumärken och magasin. Bland annat har han gjort kampanjer, visningar och event åt NK, H&M och Porsche och så är han kreativ konsult åt Sprithistoriska museet på Skeppsholmen. Så jag har nog sett rätt mycket av hans arbete utan att veta att det var han som låg bakom.

Nu driver han Bumblebee som är en kreativ studio och mötesplats för utställningar, vinprovningar, möten, pop-up stores och annat. Visst är studion fin? Carolines utställning var väldigt bra kuraterad och den passade verkligen i lokalen. Kanske är det här jag ska ha releaseparty för min nästa bok?

Caroline är så himla duktig! Den här tavlan tyckte jag var superfin, jag älskade färgerna och uttrycket och det gjorde tydligen fler för den var redan såld precis som flera andra tavlor. Utställningen på Bumblebee pågår fram till den 9 oktober så passa på att gå dit och kika in resten av hennes tavlor.

 

Foto på Caroline lånad av Tove Risberg.