Detta inlägg innehåller reklamlänkar.

Hej mars!

Våren väntar runt hörnet och en av de härligaste vårsignalerna är väl ändå att få gå runt på torra gator utan grus och med sneakers på fötterna.

När det kommer till skodon sätter jag gärna komfort främst och då är det platta skor som loafers och sneakers som gäller, som båda är en självklar del av min vardagsuniform. Avslappnat, modernt och skönt. Eftersom sneakers numera har så pass hög modestatus kan man dessutom bära dem till i princip allt, från den klädda kostymen till de klassiska jeansen och den flirtiga klänningen – stajla den med sneakers och du har en supercool vardagslook.

Nu är det bli hög tid att investera i ett par nya sneakers och i vår finns det mängder av härliga modeller i butk. Som dessa snygga pastellpudriga varianter eller de här – syrenlila där retro möter futurism.

Ett märke jag fastnat för är Saucony som gör fina modeller med retrokänsla, vilket vi ser extra mycket av 2021. Är lite förälskad i dessa Jazz Vintage Originals jag bär på bilden, men den här färgställningen är också riktigt fin, perfekt att ha till jeans och skepparkavaj i vår.

För en sucker för avskalad stilren design som mig är klassikern Adidas Stan Smith ett givet val. Jag tror jag avverkar ett par varenda år. Den här varianten i läder (Veja) är också fin i sin minimalistiska design. Jag gillar även deras Campo-modell som har en skön vintagekänsla och färgdetaljer. Frågan är dock om inte Axel Arigato gör det bäst i vår. Kolla in dessa cleana med colour-block-inslag.

Vill du satsa på en sportigare look? Tre grymma sneakers jag gillar är de här och de här (båda Nike) och så dessa. Kolla även in de här från Camper. En annan skön stämningshöjare är är superfräscha Wave Mix Neoprene från Zadig & Voltaire I vitt och grått.

Går det förresten att möta våren utan ett par Converse? Tror inte det, och den här säsongen är ett par i gult helrätt.

 

Foto:  Joel Carlén