Måndag mina vänner. Det kommer att bli en halvintensiv vecka för mig i den aspekten att den är intensiv fram till onsdag med mycket kontorsjobb och flängande runt stan på möten, för att sedan slå av på takten då jag åker till Hamburg för lite workation.

Min helg har varit ganska lugn. I lördags jobbade jag några timmar och tog sedan en liten shoppingtur på stan där jag hittade en jättefin tröja på & Other Stories. Sedan blev det tvättstugan och mer jobb medan maskinerna gick. I går blev det ett tidigt pass i gymmet – älskar verkligen att komma upp tidigt på morgnarna – och sedan mötte jag upp mamma för en fika. Vi tog en tur till kyrkogården för att en sista gång till titta på en gravplats åt pappa som vi hade preliminärbokat innan vi bestämde oss helt. Den är fin platsen vi nu valt, ligger under ett stort träd och med de öppna ängarna som breder ut sig framför. Två av tre deklarationer hann jag också beta av, min egen och mammas. Nu återstår bara att göra pappas men det får vänta till efter jag kommit hem från Hamburg. Sedan har jag fakturerat – finns det något trevligare ord? Jag har ju eget företag och driver en rad olika projekt parallellt plus att jag har en anställning på deltid så det gäller verkligen att vara strukturerad men samtidigt vara flexibel i devsituationer som alltid uppstår och snabbt kunna sätta sig in i nya (skriv-)uppdrag. Att driva eget innebär också mycket administration som fakturering, allt det där som måste göras men som man kanske inte tänker på om man är anställd. Jobbet är liksom inte klart för att jobbet är klart. Ja, ni fattar.

Men nu sitter jag alltså och räknar ner dagarna, så redo för ett miljöombyte och varmare temperaturer. Ska bli väldans trevligt.med ett återbesök i Hamburg som blivit något av en favoritstad, inte minst med tanke på att jag ska bo på det här läckra hotellet. I dag blir det jobb på kontoret hela dagen och så måste jag förbi posten och apoteket på vägen hem. På tisdag blir det återigen kontorsjobb och så ska jag stressa runt på presskontor på eftermiddagen för att spana på nyheter. Så måste jag packa väskan också eftersom jag åker tidigt onsdag morgon. Jag har visserligen redan hunnit lägga fram det mesta jag tänkte ha med mig, som den lilla organisatör jag är, så det går nog rätt snabbt. På onsdag får jag besök av hantverkare som ska byta ut mina fönster. Vår förening utför byte av alla fönster och balkongdörrar i hela huset och i min lägenhet ska de jobba från onsdag. Fast då har jag (som tur är) redan hunnit sätta mig i en taxi till Arlanda. Är dock lite rädd för att jag när jag kommer hem möts av ett kaos och måste börja ställa mig och städa direkt …

Oh well, nu är det dags att ta itu med den här arbetsdagen men först en kopp kaffe – nu kör vi!