God morgon! Jag sitter på kontoret i stan och planerar veckan och konstaterar att den skulle kunna beskrivas som ett enda stort M. Vi snackar Möten, Manusjobb, Mammafix, Megamycket att beta av på to do-list och München som väntar till helgen. Jippi!

Veckans topp

München! Jag åker dit på torsdag för en weekend och jag fullkomligt älskar stan. Den sköna atmosfären, de vackra husen, Engelska parken, rådhuset, restaurangerna, människorna, de drömska stadsvyerna.

Jag har faktiskt helt omvärderat Tyskland som turistland. När jag var liten så bilade hela familjen ner till södra Europa flera gånger och under många år var Tyskland för mig bara en transportsträcka med motorväg och trista hotell. Men efter att jag som vuxen besökte först Hamburg och sedan Rostock under 00-talet har jag verkligen börjat få upp ögonen för Tyskland. Sedan dess har jag hunnit med att besöka flera platser och både Hamburg och München har blivit riktiga favoritstäder. Det ska bli så kul att komma tillbaka och jag hoppas det blir en bra kickstart till min semesterfeeling.

Jag ska låta fotstegen ändra riktning vartefter andan faller på, sitta på kaféer på Marienplatz, ta en sväng in på Pinakoteken, äta surkål och nybakade pretzels – aber natürlich! – prova dirndls på Angermaier och köpa kitschiga souvenirer på servus.heimat. Bara att få se folk klä sig i lederhosen och dirndls till vardags är så cool. Tänk om man själv kunde bära upp traditionella folklorekläder med samma stolthet och stil! Shoppingen är förresten riktigt bra och man kan hitta en hel del spännande lokala designer som inte finns någon annan stans.

Dessutom ska jag bo på det här underbara hotellet! En guide till det bästa i stan kommer jag bjuda er på såklart.

Veckans dal

Energidepåerna börjar ta slut. Jag. Är. Så. Trött. Så jag ser så mycket fram emot lite ledigt som då inleds med några dagars egentid i München. Jag har tröskat mig igenom de senaste arbetsveckorna och även om jag kommer att fortsätta jobba en del under ledigheten så blir det inte alls lika intensivt. Eller, jag ska försöka att inte låta det bli lika intensivt utan faktiskt lyssna på kroppen och vila.

Fin måndag dag på er. Tjing!