God morgon!

Nu vecka, nya möjligheter och jag är … trumvirvel … ledig! Första riktiga semesterveckan på jag vet inte hur länge. Det ska bli så skönt att slå av på takten i alla fall lite grann. Jag har ju berättat att jag ändå kommer att jobba en del, det är vissa projekt som löper på som vanligt och som måste hanteras, och så kommer jag blogga förstås och skriva nya grejer till Sweet spot stories. Jag har en jättekul intervju på gång åt er med en magisk kille!

Jag kom hem från München sent i lördags kväll och har verkligen haft det så bra. Den staden är så fin! Semesterfeelingen som resan gav och all inspiration jag fått vill jag ta med mig in i den här veckan så jag tänkte ta fasta på ord som strosa, släntra, läsa, stillhet och positiv energi.

Dessutom är jag så oerhört glad för jag ringde pappa på sjukhuset igår och han har börjat må mycket bättre. Det var en helt annan pappa jag pratade med och det hördes verkligen på hans röst. Måtte det nu bara fortsätta åt rätt håll så att han får komma hem snart. Jag ska i alla fall besöka honom senare i veckan tänkte jag.

Veckans topp

Ompyssling! För första gången har jag lyckats boka in tre behandlingar bara för mig själv under en och samma vecka. I eftermiddag ska jag först på ansiktsbehandling som jag inte varit på år och dar. Tidigare gick jag ganska regelbundet några gånger om året och jag har även gjort en del ipl-behandlingar för att ta bort röda blodkärl, men sedan har det liksom inte blivit av. Jag måste bli bättre på det, att unna mig sånt! Det ska i alla fall bli underbart att få bli ompysslad av min terapeut Pernilla.

I morgon ska jag till Camilla på Cardells som ska fixa håret på mig. Det är dags att sätta om mina Hairtalk-längder för första gången och så ska hon få piffa till färgen lite som behöver lite mer ”umpfh”.

Och på torsdag har jag bokat en entimmes massage och det ska bli så himla skönt. Jag känner att jag har många knutor och spända muskler som måste låsas upp, det blir lätt så när man sitter framför en skärm och skriver stora delen av dagen. Särskilt runt skuldrorna och längsmed ryggraden sitter det en massa triggerpunkter som är stenhårda så jag kommer väl att hoppa högt av smärta till en början innan de ger med sig av trycket. Sedan är det ju under att bara få bli berörd av en annan människas händer. Att någon ägnar sig helt och hållet åt dig bara med att knåda och smeka. Beröringssinnet är så fundamentalt för människan och det gör något med en när huden berörs och oxytocinet, ni vet ”må bra”-hormonet, frigörs och stresshormonet kortisol minskar. Man blir lugn och glad och avspänd på alla sätt och vis. Att gå på massage är något jag verkligen borde unna mig lite oftare!

Veckans dal

Det blir skottspoleåkande fram och tillbaka till stan varje dag den här veckan. Jag bor ju strax norr om men måste åka in eftersom jag har flera möten inbokade, plus att jag ska till salongerna. Jag älskar visserligen att åka in till stan och känna pulsen och träffa människor, det är inte det, men dagarna blir så upphackade med att åka fram och tillbaka hela tiden för allt som står på agendan. Jag skulle helst vilja slippa att sätta mig på tåget in varenda dag och i stället hålla kvar vid semesterkänslan nu när det är tänkt att jag ska vara lite ledig. Faktum är att jag funderar på att skaffa mig en kontorsplats i stan till hösten. Jag har ju arbetat hemifrån i många år nu men känner ett allt större sug efter ett kontor i stan att dela med andra som jag kan gå till. Sedan ska jag ju ha råd med det också så vi får väl se vad det blir i slutändan, men jag vill i alla fall sondera terrängen och kolla lite options.